Joe Biden: SUA nu intenţionează să rămână ''mult timp'' în Afganistan

DefenseRomania Team / 26 Martie 2021 / 10:25

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că Statele Unite nu intenţionează să rămână ''mult timp'' în Afganistan, dar că ar fi dificil să respecte termenul de retragere a trupelor americane la 1 mai, declaraţie făcută în cadrul primei conferinţe de presă a mandatului său, relatează AFP.

"Nu am intenţia să rămânem acolo mult timp", a dat asigurări Joe Biden, insistând în acelaşi timp că "ar fi greu să se respecte termenul limită de 1 mai din motive strategice".

''Dacă plecăm, o vom face într-un mod securizat şi ordonat. Suntem în discuţii cu aliaţii şi partenerii noştri despre cum să procedăm'', a adăugat preşedintele democrat, potrivit Agerores.

Joe Biden a precizat că nu intenţionează ca armata americană să mai fie prezentă în Afganistan în 2022.

Statele Unite au încheiat în februarie 2020, sub administraţia lui Donald Trump, un acord istoric cu talibanii. Acesta prevede retragerea tuturor soldaţilor americani până la 1 mai, în schimbul unor garanţii de securitate şi a deschiderii unor negocieri directe fără precedent între insurgenţi şi autorităţile din Kabul.

Doar 2.500 de soldaţi americani rămân în Afganistan, unde Washingtonul şi-a lansat intervenţia în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy