Interdicţie de circulaţie pe timp de noapte în 31 din cele 34 de provincii din Afganistan, din cauza ofensivei talibanilor

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: 8am.af
Sursă foto: 8am.af

Autorităţile afgane, confruntate în ultimele două luni cu o puternică ofensivă pe toate fronturile a talibanilor, au decretat sâmbătă o interdicţie de deplasare pe timp de noapte pe aproape întreg teritoriul ţării, cu excepţia a trei provincii, printre care Kabul, transmite AFP.

”Pentru a stopa violenţa şi a limita mişcările talibanilor, este decretată o interdicţie de deplasare pe timp de noapte în 31 de provincii din ţară”, a comunicat Ministerul de Interne, transmite Agerpres.

Nu sunt vizate de această măsură provinciile Kabul, Panjshir (nord-est) şi Nangarhar (est), precizează ministerul afgan.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ministerului, Ahmad Zia Zia, a precizat într-un mesaj către jurnalişti că interdicţia va fi în vigoare între orele 22.00 şi 04.00, dar nu şi pentru cât timp.

Talibanii desfăşoară din luna mai o ofensivă pe toate fronturile împotriva forţelor afgane, în timp ce trupele internaţionale îşi continuă retragerea definitivă din această ţară, operaţiune prevăzută să se încheie la sfârşitul lunii august.

Talibanii au cucerit mari teritorii rurale, în timp ce armata afgană, care nu a opus decât o slabă rezistenţă, nu mai controlează, practic, decât capitalele provinciilor şi axele rutiere principale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel