Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Un avion F-35B decolând de pe portavionul britanic HMS Queen Elizabeth. Sură foto: Royal Navy
Un avion F-35B decolând de pe portavionul britanic HMS Queen Elizabeth. Sură foto: Royal Navy

Pe rețelele de socializare a apărut un scurt material video, ce pare filmat cu un telefon, care surprinde momentul în care avionul britanic F-35B se prăbușește în momentul decolării. Imaginile surprind și momentul în care pilotul s-a catapultat.

Subliniem că nu există o confirmare oficială cu privire la faptul că materialul video e real. Specialiștii publicației The Drive remarcă însă că imaginile confirmă ceea ce se știa, anume faptul că avionul F-35B s-a prăbușit la decolarea de pe portavionul britanic HMS Queen Elizabeth.

Pe imagini se poate sesiza cum avionul pare să încetinească, sugerând faptul că pilotul a realizat că nu poate decola și a încercat să abandoneze procedura. În momentul în care avionul se afla pe rampa de decolare a portavionului pilotul se catapultează iar aparatul de aproape 100 de milioane de dolari se prăbușește în Mediterană.

Publicația britanică The Sun a contactat Ministerul Apărării de la Londra pentru a verifica autenticitatea imaginilor video. Downing Street a refuzat însă să comenteze materialul video.

Imagini video care surprind prăbușirea avionului F-35B în momentul decolării de pe HMS Queen Elizabeth. Autenticitatea imaginilor nu a fost încă confirmată:

 

Marea Britanie şi SUA doresc să recupereze înaintea Rusiei epava avionului F-35B, prăbuşit recent în Marea Mediterană

 

Amintim că pe data de 17 noiembrie, avion de luptă britanic de tip F-35B - cu decolare pe distanță scurtă și aterizare pe verticală (STOVL) -, alocat portavionului HMS Queen Elizabeth al Royal Navy, s-a prăbușit în estul Mării Mediterane. Pilotul s-a catapultat, a fost recuperat și se află în afara oricărui pericol.

Aeronava care s-a prăbuşit este una dintre cele 24 livrate până acum de SUA către Marea Britanie. Londra a comandat până acum 48 de avioane F-35, chiar dacă se angajase să cumpere 138 de astfel de aeronave.

Incidentul a dat naștere unor îngrijorări cu privire la faptul că Federația Rusă sau China ar putea recupera componente ale F-35, în contextul în care aeronava s-a prăbușit în apele internaționale.

F-35 Lightning II dispune de tehnologii sensibile iar programul Joint Strike Fighter (JSF)  de dezvoltare a aeronavei de generația a V-a este cel mai scump program militar din istoria SUA.

O anchetă este deja în curs de desfășurare pentru a afla cauzele care au dus la prăbuşirea avionul britanic. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel