Germania prelungește misiunea militarilor în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul german a dat undă verde miercuri pentru o prelungire până în ianuarie 2022 a misiunii germane în Afganistan, ce mai trebuie aprobată de parlament, transmite Reuters.

”Afganistanul are nevoie urgentă de o înţelegere între grupurile opuse din societatea sa”, a subliniat ministrul german, conform unui comunicat, transmite Agerpres.

Germania îşi menţine angajamentul faţă de procesul de pace în Afganistan, a declarat vineri ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, cu prilejul unei vizite neanunţate la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, unde sunt desfăşuraţi majoritatea militarilor germani în această ţară.

Kramp-Karrenbauer a adăugat că obiectivul Berlinului rămâne o retragere ordonată a trupelor din Afganistan. Mandatul actual acordat de parlament pentru misiunea germană de până la 1.300 de militari expiră la sfârşitul lunii martie.

În prezent, administraţia americană examinează acordul din februarie 2020 cu talibanii ce prevede retragerea forţelor străine de pe teritoriul afgan până la data de 1 mai.

Kramp-Karrenbauer a avertizat că o retragere prematură a trupelor NATO ar putea să pună în pericol discuţiile de pace între guvernul de la Kabul şi talibani. Ea a mai spus că aceste trupe trebuie să fie pregătite pentru violenţe din partea talibanilor dacă vor rămâne în Afganistan şi după sfârşitul lui aprilie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel