Germania nu vrea să retrimită militari în Afganistan: Cetăţenilor germani li se cere ferm să părăsească teritoriul afgan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Germania le-a solicitat cetăţenilor săi, joi, să părăsească Afganistanul cu zboruri de linie cât mai curând posibil, din cauza deteriorării situaţiei securităţii în ţara asiatică, relatează Reuters.

''Cetăţenilor germani li se cere ferm să folosească ocazia de a părăsi ţara (Afganistan, n. red.) cu zboruri de linie, cât mai curând posibil'', a scris Ministerul de Externe german pe website-ul său, precizeză Agerpres.

Luni, ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a respins cererile de a retrimite militari germani în Afganistan, după ce insurgenţii talibani au preluat controlul asupra oraşului afgan Kunduz, capitala regiunii omonime unde timp de zece ani au fost desfăşurate trupe din Germania.

Germania a avut al doilea contingent militar în Afganistan, după SUA, pierzând de-a lungul anilor în luptele din Kunduz (nord) mai mulţi soldaţi decât în orice alt loc în perioada postbelică.

În ultimele săptămâni, talibanii au lansat o amplă ofensivă, profitând de debutul retragerii forţelor internaţionale de pe teritoriul afgan. Joi, militanţii talibani au preluat oraşul strategic Ghazni, situat la 150 km sud-vest de Kabul, şi se apropie periculos de capitala afgană după ce au capturat în câteva zile cea mai mare parte a jumătăţii de nord a ţării.

Retragerea trupelor NATO şi a celor americane din Afganistan ar urma să se încheie la 31 august, la 20 de ani de la intervenţia lor care a dus la înlăturarea talibanilor de la putere, în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel