Fost șef al serviciilor saudite: Modul în care s-a desfășurat retragerea SUA din Afganistan ar putea reprezenta un risc de securitate pentru Regat

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Activiști pe rețelele de socializare au difuzat videoclipuri dintr-un interviu cu prințul Turki al-Faisal, fostul șef al serviciilor de informații saudite, despre evoluțiile recente din Afganistan.

Într-un interviu acordat postului american CNBC, prințul Turki Al-Faisal a declarat: "Nu am fost surprins când domnul Trump a încheiat un acord cu talibanii înainte de sfârșitul mandatului său prezidențial. Era inevitabil ca guvernul (afgan) să-și piardă legitimitatea, deoarece el (Trump) era cel mai apropiat aliat al guvernului și discuta în același timp cu inamicul guvernului ... ".

Prințul saudit a continuat, afirmând: "Ceea ce m-a surprins este modul în care a avut loc retragerea. Nu știu ce cuvânt este potrivit să folosim aici, indiferent dacă este incompetență, indiferență sau gestionare greșită. A fost un amestec din toate aceste lucruri într-un moment în care au avut mult timp să se pregătească să se retragă, experiența a fost, dar ceva nu a mers bine și aceasta este partea surprinzătoare care s-a întâmplat în Afganistan".

În ceea ce privește armele care au fost lăsate să cadă în mâinile talibanilor, prințul Turki a afirmat că "este foarte îngrijorător având în vedere legătura care există încă între talibani și Al-Qaeda, ceea ce este, de asemenea, un motiv de îngrijorare, având în vedere că al-Qaeda a vizat Regatul înaintea oricărei alte țări, în 1995".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel