Forţele Armate Ucrainene au prezentat în premieră imagini din timpul utilizării lansatorului multiplu de rachete MARS II

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru a rezista invaziei rusești la scară largă, armata ucraineană folosește diferite tipuri de sisteme de arme şi de rachete pe care le-a primit de la statele occidentale care s-au oferit să sprijine Ucraina prin furnizarea de arme și muniții. Recent, pe reţele de socializare, au apărut primele imagini cu utilizarea lansatorului multiplu de rachete MARS II, oferit Ucrainei de către Germania.

Mai multe imagini cu sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II MLRS  au fost publicate pe reţele ee socializare de câte forțelor armate ale Ucrainei. Imaginile publicate surpând un sistem de rachete MARS II în poziție de tragere.

Acest lansator este practic o copie licențiată a lansatorului american M270 MLRS, cu modificări minore.

Pe 26 iulie 2022, în cadrul unui briefing, ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a anunțat oficial transferul în Ucraina a trei sisteme de rachete de tip Mars II (o actualizare europeană a sistemului M270 MLRS), precum și alte trei obuziere autopropulsate PzH 2000. 

MARS II nu este altceva decât versiunea europeană a sistemului american M270 MLRS/HIMARS, adică ceea ce Statele Unite au oferit deja Ucrainei.

MARS II/MLRS-E este o actualizare europeană a sistemului M270 de care a beneficiat Germania, Italia și Franța. În cooperare cu diverși parteneri europeni, compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a modernizat și actualizat MLRS pentru mai multe națiuni: Germania (de la MARS la MARS II/MLRS-E), Italia (de la MLRS la MLRS Îmbunătățit) și Franța (de la MLRS la MLRS-E). 

Masa MARS II are o greutate de aproximativ 26 de tone, lungimea este de 6,97 m, lățimea este de 2,94 m, înălțimea este de 2,59 m, iar garda la sol este de 45 cm. Viteza maximă pe autostradă ajunge la 64 km/h, în timp ce în regim cross-country este de 48 km/h, cu o autonomie de 480 km.

Mars II este conceput pentru a distruge echipamente inamice, sisteme de artilerie, sisteme de apărare aeriana, posturi de comandă și comunicații, precum și pentru a crea câmpuri minate prin minerit la distanță.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel