Forțele Afgane au suferit pierderi ”șocant de mari” în urma recentelor atacuri ale talibanilor

Eduard Pascu / 07 iun 2021 / 18:34

Cel puțin 150 de soldați afgani au fost uciși sau răniți în ultimele 24 de ore în urma unui val de atacuri ale militanților talibani în timp ce forțele străine se retrag, au declarat luni oficiali guvernamentali.

Forțele Afgane duc lupte grele în 26 din cele 34 de provincii ale țării. Guvernul anunță că ciocnirile cu talibanii au crescut pe măsură ce Statele Unite continuă operațiunea de retragere a tuturor trupelor, transmite Reuters.

Talibanii au cucerit, luni, districtul Shahrak din provincia Ghor și au forțat trupele afgane să se retragă în satele din apropiere după un puternic atac, au declarat oficialii locali.

O mașină-capcană care a vizat un sediu general al poliției din districtul Khas Balkh din provincia Balkh a ucis, duminică, cel puțin patru persoane și a rănit alte 50 de persoane, inclusiv civili.

În aceeași zi, luptătorii talibani au atacat districtul Qaisar din nordul provinciei Faryab, ucigând și rănind zeci de forțe de securitate afgane, a declarat un oficial al poliției.

”În ultimele 24 de ore, au existat, din păcate, 157 de victime în rândul forțelor afgane. Pierderile sunt șocant de mari”, a declarat un înalt oficial sub protecți anonimatului.

Discuțiile politice dintre guvern și talibani s-au blocat în mare măsură, în timp ce Washingtonul își retrage trupele. Ambele părți s-au acuzat reciproc și nu au reușit să oprească atacurile împotriva civililor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy