Forbes: Administraţia Biden a şters rapoartele despre armele furnizate forțelor de securitate afgane

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Vehicule militare americane de tip Humvee oferite de SUA pentru Forţele de Securitate Afgane şi ajuns în posesia forţelor talibane. Sursa Foto: Twitter
Vehicule militare americane de tip Humvee oferite de SUA pentru Forţele de Securitate Afgane şi ajuns în posesia forţelor talibane. Sursa Foto: Twitter

Un articol publicat de revista Forbes arată că Departamentul de Stat a recunoscut că oficiali ai administraţiei Biden au recomandat recent agenţiilor federale să îşi cenzureze website-urile, depublicând rapoartele oficiale care detaliază cele 82,9 miliarde de dolari reprezentând echipamentul militar şi instruirea acordate forţelor de securitate afgane din 2001.

Revizuirile şi rapoartele scoase de pe site-uri includeau rapoarte în detaliu despre echipamentele oferite de SUA forţelor afgane, inclusiv numărul de ochelari de vedere nocturnă, grenade de mână, elicoptere Black Hawk şi vehicule blindate, precizează publicaţia Epoch Times.

Potrivit rapoartelor, echipamentele constau în 208 aeronave; 75.000 de vehicule de război - inclusiv 22 de vehicule Humvee, 50.000 de vehicule tactice şi aproape 1.000 de vehicule rezistente la mine; 600.000 de arme - inclusiv 350.000 de automate M4 şi M16, 60.000 de mitraliere şi 25.000 de lansatoare de grenade.

Departamentul de Stat a recunoscut că a eliminat rapoartele, dar a justificat măsura afirmând că este o modalitate de a proteja "aliaţii afgani". Potrivit unui purtător de cuvânt:

Siguranţa contactelor noastre afgane este de cea mai mare importanţă pentru noi. Departamentul de Stat a sfătuit alte agenţii federale să îşi revizuiască rapoartele online ţintind conţinutul care evidenţiază cooperarea / participarea dintre cetăţenii afgani şi USG sau un partener USG şi să elimine postările publice care prezintă un risc de securitate."

Administraţia Biden este vehement criticată de presa americană tocmai pentru că i-a pus deja pe aceşti parteneri în pericol atunci când oficialii americani au oferit talibanilor liste cu cetăţeni afgani care au sprijinit forţele americane, încercând să permită trecerea lor prin cordoanele talibane către aeroportul din Kabul. Talibanii sunt, până în acest moment, clasificaţi ca organizaţie teroristă şi au omorât, de-a lungul vremii, afganii care colaborează cu forţele străine.

Multe dintre rapoartele depublicate ilustrau numărul echipamentelor militare acordate de SUA armatei afgane, fără să menţioneze nume ale personalului afgan auxiliar sau ale altor persoane. Forbes dă două exemple de cazuri în care rapoartele au fost retrase:

1. Organizaţia Government Accountability Office (GAO): a repostat, pe OpenTheBooks.com, un audit al echipamentului militar furnizat de SUA în Afganistan (august 2017), după ce a fost scos din locaţia sa oficială.

2. Inspectorul General Special pentru Reconstrucţia Afganistanului (SIGAR): OpenTheBooks.com a repostat un audit al sumei de 174 milioane dolari reprezentând dronele ScanEagle pierdute (iulie 2020), după ce raportul a fost eliminat de la locaţia sa oficială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel