Focuri de armă trase asupra unui avion militar italian care decola de la Kabul

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Focuri de armă au fost trase joi în direcţia unui avion militar italian care decola de la Kabul, a declarat o sursă din Ministerul italian al Apărării, transmite Reuters.

Conform aceleiaşi surse, avionul nu a fost avariat. Un jurnalist italian aflat în avion a declarat că la bordul acestuia se aflau circa 100 de civili afgani, confirmând că s-a tras asupra aeronavei după decolare.

Satele implicate în operaţiunile de evacuare de la Kabul se grăbesc să efectueze ultimele zboruri după ce Statele Unite au avertizat asupra iminenţei unui atac terorist asupra aeroportului unde încă se mai află mii de afgani care încearcă să-şi părăsească ţară ajunsă sub controlul talibanilor.

Canada şi Germania sunt ultimele ţări care au anunţat că din cauza deteriorării situaţiei de securitate încetează zborurile de evacuare de la Kabul, anunţuri similare venind anterior din partea altor state, printre care Franţa, Belgia sau Olanda.

Germania a anunţat că, odată cu încheierea acestei faze a evacuărilor urgente, se va axa pe o ''fază a doua'' a evacuărilor, care va fi ''de o natură mai diplomatică'', precizează Agerpres.

Aeroportul din Kabul este controlat de ultimele trupe americane rămase în Afganistan, dar preşedintele Joe Biden şi-a confirmat intenţia de a retrage complet aceste trupe până pe 31 august, în pofida presiunii unor aliaţi de a continua operaţiunile de evacuare şi după această dată.

Potrivit Washingtonului, de pe 15 august, când talibanii au preluat controlul asupra Kabulului, circa 95.700 de persoane - cetăţeni străini şi afgani - au fost evacuate de Statele Unite şi de partenerii lor cu zboruri de pe aeroportul din Kabul, dintre acestea circa 40.000 aterizând în Qatar şi circa 28.000 în Emiratele Arabe Unite (EAU), ca puncte de tranzit către destinaţiile lor finale, majoritatea ajungând în ţările occidentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel