Evaluare a serviciilor americane de informaţii: Talibanii ar putea cuceri oraşul Kabul în 90 de zile

S.I. Catalin |
Data publicării:

Talibanii ar putea izola capitala afgană Kabul în 30 de zile şi să o cucerească în 90 de zile, a declarat miercuri pentru Reuters un oficial american din domeniul apărării, citând o evaluare a serviciilor de informaţii americane. 

Combatanţii talibani au preluat controlul asupra a nouă capitale provinciale în şase zile, un ritm care i-a surprins pe oficialii americani. 

Forţele talibane controlează acum 65% din Afganistan şi au cucerit sau ameninţă 11 capitale provinciale, a declarat marţi un oficial UE de rang înalt, potrivit Agerpres.

Oficialul american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a spus că noua evaluare a urmărit avansurile rapide ale talibanilor din Afganistan.

'Dar nu este o concluzie definitivă', a adăugat el, afirmând că forţele de securitate afgane ar putea schimba această tendinţă opunând mai multă rezistenţă împotriva insurgenţilor.

SUA şi-au retras aproape toate trupele din Afganistan, cu excepţia celor care au rămas pentru a proteja ambasada SUA şi principalul aeroport din Kabul, misiunea militară urmând să ia sfârşit pe 31 august, notează Reuters.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel