Evaluare a serviciilor americane de informaţii: Talibanii ar putea cuceri oraşul Kabul în 90 de zile

S.I. Catalin / 11 aug 2021 / 17:22

Talibanii ar putea izola capitala afgană Kabul în 30 de zile şi să o cucerească în 90 de zile, a declarat miercuri pentru Reuters un oficial american din domeniul apărării, citând o evaluare a serviciilor de informaţii americane. 

Combatanţii talibani au preluat controlul asupra a nouă capitale provinciale în şase zile, un ritm care i-a surprins pe oficialii americani. 

Forţele talibane controlează acum 65% din Afganistan şi au cucerit sau ameninţă 11 capitale provinciale, a declarat marţi un oficial UE de rang înalt, potrivit Agerpres.

Oficialul american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a spus că noua evaluare a urmărit avansurile rapide ale talibanilor din Afganistan.

'Dar nu este o concluzie definitivă', a adăugat el, afirmând că forţele de securitate afgane ar putea schimba această tendinţă opunând mai multă rezistenţă împotriva insurgenţilor.

SUA şi-au retras aproape toate trupele din Afganistan, cu excepţia celor care au rămas pentru a proteja ambasada SUA şi principalul aeroport din Kabul, misiunea militară urmând să ia sfârşit pe 31 august, notează Reuters.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy