Cel puţin 34 de membri ai forţelor de securitate, ucişi de talibani în nordul Afganistanului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Cel puţin 34 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în atacuri ale talibanilor în provincia Takhar din nordul ţării, transmit miercuri dpa şi AFP, citând surse oficiale.

Printre cei ucişi se află şi adjunctul şefului poliţiei din provincie. Alţi opt membri ai forţelor de securitate au fost răniţi în acest incident, care a avut loc în cursul nopţii în districtul Baharak, într-o provincie puternic disputată între talibani şi trupele guvernamentale. Potrivit unor politicieni locali, bilanţul celor ucişi ar ajunge la 42.

Insurgenţii au lansat atacul în timp ce forţele de securitate dormeau în câteva clădiri dintr-un sat din Baharak, spun oficiali. În provincia Takhar, 11 din cele 16 districte sunt controlate în mare parte de talibani de mai mulţi ani. Se crede că atacul din Takhar este parte a unei a doua ofensive majore a talibanilor în mai puţin de o lună, după campania insurgenţilor în provincia sudică Helmand, transmite Agerpres.

În cursul acestei luni, mii de familii s-au refugiat din cauza conflictului sângeros din Helmand. Creşterea violenţelor survine în pofida negocierilor de pace în desfăşurare la Doha, în Qatar, între reprezentanţii regimului de la Kabul şi talibani. Insurgenţii au refuzat până acum să accepte o încetare a focului.

Citește și: Bombardamente ale US Air Force împotriva talibanilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel