Cea mai puternică armată a lumii are mari probleme în a aproviziona Ucraina cu muniție

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Au introdus noi schimburi, au comandat noi echipamente, dar este din ce în ce mai dificil să satisfacă nevoia crescută de echipamente și muniții de pe piața globală.

Timp de mai bine de un an, Kievul a rezistat cu succes presiunii inamicului datorită în mare măsură echipamentelor militare americane și europene.

Cu toate acestea, WSJ avertizează că SUA, armata numărul unu din lume, întâmpină dificultăți tot mai ridicate în satisfacerea nevoii crescute de echipamente și muniții din pe piața globală din cauza lipsei globale de cipuri și echipamente, dar și a  lipsei de forță de muncă calificată.

Foto: Proiectile de 155 mm / US Army

Companiile din industria militară americană au încercat să se adapteze: au introdus noi schimburi, au comandat noi echipamente și, în ultimii ani, au lucrat intens pentru a îmbunătăți lanțul logistic, astfel încât munițiile esențiale pentru apărarea Ucrainei să poată ajunge pe frontul de est cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, producția rămâne mult sub cererea în continuă creștere. De asemenea, ar trebui să ținem cont de faptul că sfârșitul războiului din Europa de Est nu se vede la orizont, iar evenimentele din zona Asia-Pacific, unde „problema Taiwanului”, dublată de un Phenian nuclear - s-ar putea transforma rapid într-un nou conflict global, cu un potențial mult mai distructiv decât războiul din Ucraina, scrie publicația americană.

Capacitățile de producție învechite ale SUA trebuie reîmprospătate, așa cum recunoșteau și oficialii americani în timpul unei audieri a Congresului din această lună

Christine Wormuth, oficial al US Army, în timpul unui tur al liniilor de producție de la Uzina de muniție Scranton, situată în Scranton, Pennsylvania - 6 februarie 2023.

Pentagonul a alocat 18 miliarde de dolari în acest scop, în plus față de cele 3 miliarde de dolari pe care le-a investit în armata sa în acest an.

Procesul de producție pentru echipamentele militare este unul ineficient. Spre exemplu, pentru producerea echipamentelor foarte sofisticate precum rachetele, procesul începe la uzina din Scranton, unde se produce carcasa rachetei, întreg procesul durând trei zile. După aceea, produsul este trimis în statul Iowa, unde este nevoie de încă trei zile pentru a atașa explozivii.

Descarcă aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: iOS (App Store)    Android (Magazin Play)

Rachetele de artilerie sunt în centrul strategiei viitoare a industriei de armament americane și, conform planurilor foarte ambițioase anunțate de Pentagon, producția lor ar trebui să se tripleze până în 2028. Pentagonul a prezis o creștere a producției anuale și a sistemelor avansate de rachete GMLRS, iar producția lor ar trebui să crească de la 10.000 de unități la 14.000 până în 2026.

În acest context, compania Lockheed Martin, care se va ocupa de producția lor, și-a asigurat săptămâna trecută un contract de până la 4,8 miliarde de dolari, care este considerat cel mai mare contract de muniție de până acum.

 

”Consumul de muniție, la un nivel pe care nu l-am anticipat”

 

Fostul comandant aliat suprem al NATO în Europa, James Stavridis, a avertizat vineri că atât Statele Unite, cât și Ucraina încep să rămână fără muniții pe măsură ce războiul Rusiei se prelungește.

Într-un articol în Bloomberg fostul SACEUR amintește că Rusia și Ucraina se confruntă cu lipsuri de muniție, componente electronice, arme ghidate de precizie.

„Nevoile uriașe ale Ucrainei generează provocări în furnizarea de materiale pentru operațiunile de luptă la un nivel pe care nu l-am anticipat”, avertizează Stavridis. „Nevoia de componente electronice, în special, pentru a construi arme ghidate de precizie, drone sofisticate, rachete de croazieră anti-navă și așa-numitele runde de artilerie inteligente – este în creștere.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel