Bătrânele B-1 Lancer, tot mai greu de ținut în aer. SUA restricționează bombardierele

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA înceacă să prelungească la maximum durata de viață a bombardierelor B-1B Lancer, dar vârsta înaintată a acestora se pare că impune și restcții.

Potrivit celor de la Military.com, SUA iau în calcul restricționarea zborurilor la altitudine joasă pentru bombardierele B-1B Lancer. Motivul îl reprezintă faptul că aceste zboruri accentuează starea de degradare a bombardierelor care oricum mai sunt operaționale în număr mic.

Bombardierele au fost construite în contextul unui posibil război nuclear cu Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Construcția acestora a început în anii 1980 iar US Air Force urmărea să se folosească de capacitatea nucleară și abilitatea bombardierelor de a zbura la joasă altitudine pentru a evita sistemele radar ale inamicului.

Însă de la sfârșitul Războiului Rece s-au schimbat multe pentru B-1B Lancer. În primul rând acestea și-au pierdut capacitatea nucleară.

Dar, pentru ca SUA să poată opera bombardierele B-1B Lancer până spre mijlocul anilor 2030, Pentagonul ia în calcul renunțarea la zborurile la joasă altitudine.

Washingtonul dorește să înlocuiască bombardierele B-1 Lancer cu Northrop Grumman B-21 Raider.

În prezent doar 60 de B-1 Lancer mai sunt sub comanda US Air Force. Dintre ele doar șase sunt operaționale, 15 bombardiere se află în mentenanță iar 39 sunt consemnate la sol din diferite probleme tehnice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel