Avioane F-15E au fost dislocate în Orientul Mijlociu într-o misiune de ”feribot tactic”

Eduard Pascu |
Data publicării:
F-15E  Sursa foto: US AFCENT
F-15E Sursa foto: US AFCENT

Noile avioane F-15E au fost desfășurate în Orientul Mijlociu pe 25 aprilie. În cadul misiunilor și-au dovedit capacitatea de a transporta bombe într-o ”misiune de feribot tactic” la doar două luni după ce conceptul a fost testat inițial.

Șase avione F-15E au zburat către baza aeriană Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite, dintr-o altă locație transportând dublul încărcăturii standard de bombe, reducând astfel nevoia de aeronave de transport pentru a duce bombele mai aproape de câmpul de luptă. Aviatorii au reușit să mărească capacitatea de transport de muniție folosind puncte de ancorare unde, de obicei nu sunt purtate bombe, cum ar fi zonele utilizate pentru rezervoarele de combustibil sau în zona sistemelor de ochire, transmite Air Force Magazine.

”Aceste avioane F-15E au executat ceea ce se numește ”tac-ferry”. Ceea ce înseamnă că putem, folosind Agile Combat Employment, pentru a transporta bombe de la baza principală la baza de operare", a declarat locotenentul colonelul Curtis Culver, director de operațiuni al Escadrilei 494 de Luptă Expeditionară, se arată într-un comunicat al US Air Force.

Piloții din cadrul Escadrilei 85 de testare și evaluare de la baza forțelor aeriene Eglin din Florida, au efectuat pe 22 februarie un test, când un avion F-15E a transportat șase muniții comune de atac direct pe o singură parte a aeronavei. Avioanele Strike Eagle au fost autorizate să poarte maximum nouă JDAM-uri, dar în cadrul testelor acest lucru a fost extins la 15.

2. Bombe JDAM... (bombe-jdam_41138500.jpg)

”Avioanele F-15E pot transporta acum muniții de atac direct (JDAM - Joint Direct Attack Munition) în cantitate suficientă pentru o misiune de luptă activă. Poate ateriza într-o locație îndepărtată și se poate reîncărca sau poate încărca o altă aeronavă - cum ar fi un F-35 sau F-22.

Pentru transportul acestor bombe în cantitatea necesară era nevoie de două avioane C-130 pentru transport și apoi mai era nevoie și de personal care să le asambleze. În noul concept înseamnă că ar fi nevoie doar un singur avion C-130 pentru transportul de personal, iar bombele ar fi deja asamblate, mai precizează sursa citată.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel