Atac asupra bazei militare Bagram din Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin doi soldaţi afgani au fost ucişi şi alţi 18 răniţi într-o explozie dintr-o bază militară care este situată pe aerodromul din Bagram din provincia Parwan, au anunţat sâmbătă oficiali afgani, relatează dpa.

Doi oficiali locali afgani au declarat pentru dpa că o bombă a fost detonată într-o moschee dintr-o divizie militară afgană care protejează centrul de detenţie de la Bagram, transmite Agerpres.

"Bomba a fost plasată în plafonul moscheii şi a explodat în timpul rugăciunii noaptea trecută", a declarat adjunctul şefului poliţiei din Parwan, Abdul Wasay Rahimi.

Potrivit lui Rahimi, baza afgană este localizată la doar câteva sute de metri distanţă de trupele internaţionale încă staţionate la Bagram.

La Bagram se află cea mai mare bază militară americană din Afganistan.

Nimeni nu a revendicat până acum responsabilitatea pentru atac.

Acesta are loc în contextul în care forţele NATO şi SUA şi-au început oficial retragerea din Afganistan sâmbătă. Au existat temeri că forţele militare vor fi lovite de militanţi în timp ce se derulează procesul de retragere, notează dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel