Atac al talibanilor în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şapte persoane au fost împuşcate mortal de talibani la ieşirea dintr-o moschee în provincia Baghlan din nordul Afganistanului, transmite vineri dpa, citând surse oficiale.

Atacul a avut loc în districtul Khenjan, în timp ce credincioşii părăseau moscheea, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian. Printre victime se află şi doi copii, transmite Agerpres.

Poliţiştii aflaţi în apropiere au deschis focul asupra atacatorilor, omorând doi dintre ei, a precizat Arian. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Baghlan, Jaweed Basharat a confirmat incidentul.

Talibanii nu au comentat deocamdată.

Marţi, bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au deschis focul asupra credincioşilor care ieşeau de la rugăciune în provincia estică Nangarhar, ucigând cel puţin cinci persoane.

Civilii formează o mare parte dintre victimele conflictului din Afganistan.

În primele trei luni ale anului, 573 de civili au fost ucişi şi 1.210 răniţi - o creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă din 2020 -, conform Misiunii ONU de Asistenţă pentru Afganistan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel