Ambasadorul Ucrainei în Germania a cerut noi livrări de arme: Sunt necesare sisteme antiaeriene, precum IRIS-T, Patriot și Gepard

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Ucraina are nevoie de sisteme antiaeriene, vehicule blindate, artilerie și muniție cu rază lungă de acțiune, a declarat Oleksei Makeev. Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksei Makeev, a cerut, sâmbătă, Germaniei să continue furnizarea de arme Kievului, în lumina contraofensivei preconizate a forțelor ucrainene, potrivit Deutsche Welle (DW).

 

„În primul rând, sunt necesare sisteme antiaeriene, precum IRIS-T, Patriot și Gepard”. În plus, Kievul are nevoie urgent de mai multe vehicule blindate, tancuri și sisteme de artilerie, precum și muniție cu rază lungă de acțiune, a adăugat Makeev.

Securitatea Europei depinde de viteza și volumul livrărilor de ajutoare militare, a subliniat ambasadorul ucrainean. „Înfrângerea Rusiei este o garanție a vieții normale în Europa”, a adăugat diplomatul.

În același timp, Makeev a mulțumit Berlinului pentru livrările anterioare, subliniind abordarea „strategică și pe termen lung” a Germaniei împreună cu partenerii NATO. Prin „acest proces neîntrerupt, trebuie să obținem succesul pe front”, a spus ambasadorul ucrainean.

Comentariul autorului: Analiști occidentali consideră că eventuala contraofensivă ucraineană ar putea fi contracarată de aviația rusească care încă dispune de capacități importante.

Astfel, noile sisteme de apărare antiaeriană pe care Ucraina le solicită sunt necesare nu doar pentru protecția împotriva atacurilor cu rachete de croazieră, ci și pentru a sprijini preconizata contraofensivă a forțelor Kievului, în sensul de a neutraliza avioanele rusești care vor lovi trupele ucrainene de la sol.

Reamintim că rușii au reluat după o pauză de mai multe săptămâni atacurile masive cu rachete de croazieră asupra Ucrainei, lansând vineri cel puțin 20 de rachete, care au solicitat apărarea antiaeriană dispusă în adâncimea teritoriului ucrainean.

Toamna trecută, când ucrainenii au executat două operații contraofensive de succes în regiunile Harkov și Kiev, situația era aceeași, forțele Kievului fiind protejate de aviația rusească doar de apărarea antiaeriană de la sol.

Între timp, Rusia a reușit să aducă pe frontul din Ucraina chiar mai mulți militari decât avea la începutul invaziei. Cu toate acestea, nivelul lor de pregătire este inferior primelor contingente care au atacat Ucraina cu mai bine de un an în urmă. În plus, presiunea psihologică creată de anunțata contraofensivă ucraineană este una uriașă pentru militarii ruși din prima linie, mai ales că încă nu se cunoaște zona frontului în care va avea loc.

Pe lângă atacul cu rachete de croazieră de vineri, forțele rusești au intensificat, sâmbătă, bombardamentele cu artileria asupra localităților de graniță ucrainene din regiunile Cernigov, Sumi și Harkov, într-o încercare de a deturna planurile de atac ucrainene prin amenințarea cu o ofensivă rusească iminentă pe mai multe direcții.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel