Afganistanul, în mâinile talibanilor (Foto/Video) | Afganii recurg la măsuri disperate. Încearcă să urce în avioanele militare care se pregătesc de decolare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Orice perimetru de securitate sau măsuri de izolare care vizează menținerea în siguranță a aeronavelor și a personalului SUA aflate pe Aeroportul Internaţional Kabul par să fi eșuat. Toate acestea, în timp ce mii de cetăţeni afgani s-au adunat în incita aeroportului într-o încercare disperată de a scăpa de forţele talibane. 

În toată această disperare, toţi aceşti oameni au ajuns în punctul de a fugi de pe pista aeroportului pentru a se urca la bordul unor aeronave militare care urmau să decoleze.

Mai multe imagini şi materiale video, apărute pe reţele de socializare, prezintă mii de cetăţeni afgani care aleargă disperaţi, punându-şi viaţa în pericol, să urce la bordul unui avion militar de transport Boeing C-17 Globemaster al US Air Force care s-a pus în mişcare şi urmează să decoleze.

După cum se poate observa, cetăţenii afgani încearcă să oprească decolarea avionului, în speranța că vor reuşi să urce la bord, dar sunt împiedicaţi şi alungaţi cu un elicopter Apache care zboară la doar câțiva metrii deasupra solului. Acestea sunt în mod clar măsuri disperate.

Toate acestea se întâmplă în contextul în care forţele talibane cuceresc fiecare metru pătrat din Kabul rămas liber după retragerea armatei SUA, instalând puncte de control în jurul aeroportului, precizează publicaţia The War Zone.

Sursa citată precizează că focurile de armă au ajuns să se audă aproape constante în jurul Aeroportul Internaţional Kabul.

Mai multe imagini cu puternic impact emoțional au surprins oameni care au vrut să plece cu un avion militar american și și-au pierdut viața după ce au căzut din aparatul de zbor în timp ce acesta lua altitudine.

Nu se știe deocamdată dacă victimele erau în zona trenului de aterizare și au căzut când a început retragerea acestuia în corpul avionului, precizează Digi 24.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel