4 Moduri prin care Google doreşte să îmbunătățească securitatea online

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Google Security
EXCLUSIV
Google Security

Google este renumit pentru o mulțime de lucruri, dar confidențialitatea și securitatea nu sunt cele mai forte puncte ale sale. Alături de Facebook, Google este deseori criticat pentru modul în care foloseşte date cu caracter personal ale utilizatorilor.

Indiferent dacă scanează căsuța poștală a Gmail pentru a  afișa utilizatorilor diverse anunțuri sau direcționate  informaţii catre Agenția de Securitate Națională (NSA) pentru a spiona utilizatorii din întreaga lume, există multe critici la adresa Google

La prima vedere, ar părea că nu ar trebui să avem încredere în Google deloc. Dar acest aspect poate fi înșelător. În spatele multor acuzaţii apărute în mass-media privind problemele de confidențialitate, Google lucrează din greu pentru a îmbunătăți securitatea în mediul oline.

1.Depistarea Bug-urilor

Programele de recompensă pentru depistarea Bug-urilor sunt comune în lumea tehnologică. Companiile de software promite recompense programatorilor, hackerilor și experților în securitate cibernetică care găsesc vulnerabilități în produsele lor. Compania folosește puterea unei rețele mondiale de experți, care doresc să își perfecționeze abilitățile, dar să câștige şi bani în același timp.

2. Navigare sigură

În mai 2007, cu un an înainte ca Google să lanseze browserul Chrome, motorul de căutare a debutat în mediul oline cu un anti-malware de navigare sigură. Ei au recunoscut că malware-ul ese răspândeşte în mod obișnuit prin "descărcări de tip drive-by" de la serverele web compromise. Google nu a putut modifica vulnerabilitățile în browserul web și în pluginurile folosite de către utilizatori., însă au decis că ar putea să-avertizeze pe aceştia asupra site-urilor potențial compromise în urma rezultatelor cautărilor pe internet.

Navigarea sigură asigură acum peste 3 miliarde de dispozitive din întreaga lume. Nu sunt doar produse Google - Navigarea sigură este integrată în Firefox și Safari. Chiar și aplicații precum Snapchat au început să utilizeze API-ul de navigare sigură al Google pentru a păstra utilizatorii în siguranță. Pe măsură ce trăim într-o lume din ce în ce mai mobilă şi tot mai interconectată, Google a stabilit o politică de software nedorită pentru Android. Orice aplicații descoperită că încalcă această politică de securitate este marcată cu un avertismente despre utilizarea incorectă a datelor

3.HTTPS peste tot

Conexiunea pe care o avem cu toţii la un site web nu este întotdeauna sigură. Dacă URL-ul unui site începe HTTP, atunci conexiunea nu este criptată. Aceasta înseamnă că toate datele trimise între dispozitiv de pe care navigam și serverul site-ului ar putea fi interceptate. Acestea sunt cunoscute sub numele de atacuri de tip "man-in-the-middle" și permit unui atacator să se insereze între cele două dispozitive și să citească toate datele. Site-urile care gestionează date sensibile, cum ar fi e-mail și furnizorii de servicii bancare online, au folosit criptarea HTTPS timp de mulți ani pentru a pastra datele în siguranţă.

Google a decis că Chrome ar trebui să facă mai multe pentru a vă avertiza atunci când conexiunea lor nu este criptată. Acest lucru ne ajută pe noi utilizatorii dacă decidem sau nu să introducem detalii de plată și să identificam site-urile de phishing. Lacătul de lângă bara de adrese URL este un ajutor vizual simplu și clar care ne informează în permanență. Deși acest lucru a fost un progres, Google a decis că încă nu este suficient.

Chrome este cel mai popular browser web din lume, cu o cotă de utilizare de 60,6%. Deciziile și caracteristicile implementate în Chrome au un impact semnificativ pe internet. Deci, atunci când Google a hotărât să promoveze adoptarea HTTPS, a avut un efect imens.

4. Google Play Protect

Pentru a stopa fluxul malware-ului care vin prin Android, Google a introdus Google Play Protect la conferința de dezvoltatori I / O 2017. Android avea protecții de securitate, dar de cele mai multe ori nu comunica, oferind informaţii vagi. Play Protect unește multe dintre aceste caracteristici sub un singur nume. Protejează acum peste două miliarde de dispozitive și scanează în fiecare zi 50 de miliarde de aplicații.

Play Protect utilizează învățarea automată pentru a ajuta la identificarea aplicațiilor potențial dăunătoare (PHA). Acest lucur este posibil prin instruirea sistemului pentru a recunoaște modele de comportament similare cu cele ale PHA-urilor deja cunoscute. Play Protect poate scana aplicații noi și poate identifica orice ce ar putea fi PHA. Potrivit Google, comportamentele includ: aplicații care încearcă să interacționeze cu alte aplicații de pe dispozitivele noastre, să acceseze sau să partajeze date personale, să descarce ceva fără acceptul utilizatorului, să se conecteze la site-uri de phishing sau să ignore caracteristicile de securitate impuse.

În ciuda acestor preocupări evidente, Google este o companie vastă, complexă, cu multe obiective. Angajamentul lor față de securitate - chiar dacă este în detrimentul intimității - este lăudabil. Utilizând influența lor considerabilă pentru a elimina programele malware de pe Android și pentru a stimula dezvoltarea profesioniștilor din domeniul securității din întreaga lume, Google face ca internetul să fie mai sigur pentru noi toți.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel