SUA se pregătește să ofere o nouă tranșă de ajutor militar Ucrainei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii se pregătește să ofere Ucrainei următoarea tranșă de asistență militară, a declarat secretarul american al apărării   Mark Esper, la o întâlnire cu oficialii militari, potrivit Voice of America, citat de Uawire.org.

Esper a subliniat că este vorba de 250 milioane de dolari, însă partea americană va controla riguros folosirea acestor mijloace și felul cum Ucraina luptă împotriva corupției.

Șeful Pentagonului a respins categoric părerea că acest lucru influențează asupra procesul impeachment-ului președintelui american, Donald Trump. În același timp, Mark Esper a accentuat că Ministerul Apărării al SUA nu a reținut nicicând ajutorul militar pentru Ucraina.

Amintim că Trump este acuzat de adversarii săi democraţi că a îngheţat aproape 400 milioane de dolari ajutor de securitate destinat Ucrainei pentru a face presiune asupra preşedintelui Volodimir Zelenski să deschidă investigaţii în legătură cu principalul rival al preşedintelui american pentru cursa prezidenţială din 2020.

Trump a numit procedura de impeachment (punere sub acuzare şi destituire n.r.) o vânătoare de vrăjitoare.

Statele Unite au fost cel mai mare binefăcător al Ucrainei după anexarea Crimeii de către Moscova în 2014 care a aruncat relaţiile dintre Vest şi Rusia la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece. SUA au acordat Kievului ajutor de securitate de 1,5 miliarde de dolari în perioada 2014-2019.

Trump a blocat un ajutor militar destinat Ucrainei de 391 milioane de dolari aprobat de Congres în iulie, dar a spus că nu a existat un "quid pro quo" (serviciu contra serviciu) pentru a-l debloca. Ajutorul a fost deblocat până în septembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel