SUA promit să trimită mai multe drone în Ucraina: ALTIUS-600 ar urma să ajungă în mâinile armatei ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca parte a unui nou pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de către SUA, anunțat vineri, 23 februarie, armata ucraineană va primi drone ALTIUS-600. Acestea pot efectua misiuni de recunoaștere, dar pot fi utilizate şi pentru a lovi ținte la sol. Drona ALTIUS-600 a fost proiectată de către inginerii de la Area-I, o companie aerospațială americană specializată în dezvoltarea de vehicule aeriene fără pilot.

Pentagonul a anunțat vineri dimineață că va trimite mai multe drone în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de 2 miliarde de dolari pentru a ajuta armata ucraineană să poată lupta în continuare cu forţele ruse de ocupaţie.

Noul ajutor de 2 miliarde de dolari include mai multă muniţie pentru sistemele HIMARS, mai multe muniții pentru artileria de 155 mm și mai multe muniție pentru sisteme de rachete ghidate prin laser. De asemenea, pachetul include echipamente detectarea dronelor și a sistemelor de război electronic.

Acest pachet de asistență pentru securitate include următoarele capacități:

  • muniție suplimentară pentru sistemele de rachete HIMARS
  • obuze suplimentare de artilerie de 155 mm;
  • muniții pentru sistemele de rachete ghidate cu laser;
  • drone de tip K8 CyberLux;
  • drone kamikaze Switchblade 600;
  • drone Altius-600;
  • drone Jump 20;
  • echipamente detectarea dronelor și a sistemelor de război electronic;
  • echipamente pentru deminare;
  • sisteme pentru comunicații securizate;
  • finanțarea pentru instruire şi pregătire


Pentagonul intenționează să ofere aceste arme în baza „Inițiativei de Asistență pentru Securitatea Ucrainei'', care permite administrației Biden să cumpere arme de la companii de apărare, mai degrabă decât să apeleze la depozitele de arme ale armatei SUA.

Fondurile ar urma să fie folosite pentru achiziționarea unor noi drone care ar urma să fie oferite Ucrainei - este vorba despre Altius 600, o dronă de mici dimensiuni cu o rază de acțiune de 276 de mile și o autonomie de peste 4 ore. Producătorul, Area-I, filiala Anduril, a declarat că UAV-ul poate fi folosit pentru supraveghere, dar şi că drona kamikaze.

ALTIUS-600 are o lungime de un metru și o anvergură a aripilor de 2,54 metri. Greutatea dronei este de 12,25 kg, incluzând o sarcină utilă de până la 3 kg. Ea este destinată în principal supravegherii și recunoașterii aeriene.

Youtube video image

Drona poate fi lansată de pe aeronave, vehicule terestre și de pe alte platforme cu ajutorul unui sistem de lansare pneumatic integrat sau al altor sisteme. Aripile UAV-ului se deschid automat după ce drona este lansată. Partea din față a ALTIUS-600 poate fi echipată cu o varietate de sisteme de culegere de informații sau mijloace de război electronic. În plus, drona poate fi echipată cu un focos care o transformă într-o dronă kamikaze.

Drona poate rămâne în aer timp de până la 4 ore, având o autonomie de zbor declarată de 440 km.

Celelalte drone incluse în pachet sunt AeroVironment Jump 20 cu aripă fixă, cu decolare și aterizare verticală - o dronă de supraveghere care poate zbura timp de 14 ore și are o rază de acțiune de 185 de kilometri - și un sistem numit K8, de la CyberLux, o companie care produce quadcoptere.

U.S. Army a selectat anul trecut Jump 20 pentru a fi primul UAS (Unmanned Aircraft Systems)  tactic, ca parte a unui demers de a înlocui drona Shadow.

Statele Unite au refuzat să trimită Ucrainei drone mai cu rază de acțiune mai mare, precum Grey Eagle și Reaper, care i-ar oferi Ucrainei o capacitate de lovire la distanțe mult mai precisă. Unii oficiali sunt îngrijorați de faptul că Rusia ar putea avea acces la o astfel de tehnologie avansată dacă una dintre ele ar fi doborâtă.

Se pare că atât Rusia, cât și Ucraina folosesc drone mici, disponibile în comerț, pentru supraveghere și, în unele cazuri, pentru a ataca ținte militare.

Într-o declarație pentru a marca împlinirea unui an de la începerea războiului, secretarul apărării Lloyd Austin a declarat că, sub administrația Biden, SUA a alocat Ucrainei peste 32 de miliarde de dolari în asistență de securitate. Aliații Americii, a spus el, au alocat 20 de miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina.

"S-ar putea să ne aștepte vremuri dificile, dar haideți să rămânem lucizi cu privire la ceea ce este în joc în Ucraina", a spus Austin. "Și haideți să rămânem uniți în scop și în acțiune - și fermi în angajamentul nostru de a ne asigura că o lume a regulilor nu este înlocuită de una a tiraniei".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel