Situaţia de securitate se complică în Afganistan. Talibanii au preluat controlul asupra altor două capitale provinciale

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Talibanii au cucerit duminică capitalele provinciilor nordice Kunduz şi Sar-e-Pol, care se adaugă altor două capitale regionale preluate în această săptămână, primele care au căzut în mâinile insurgenţilor de la începutul fazei finale a retragerii trupelor străine în luna mai, informează EFE.

După zile de lupte grele, oraşele afgane Kunduz şi Sar-e-Pol, capitalele provinciilor cu aceleaşi nume, au căzut, iar forţele de securitate afgane controlează doar spaţii limitate, cum ar fi un aeroport, sau s-au refugiat într-o bază militară, au declarat pentru EFE mai multe surse oficiale reprezentând aceste două regiuni.

''Întregul oraş Kunduz a căzut în mâinile talibanilor şi doar aeroportul provincial se află sub controlul forţelor de securitate'', a declarat Nelofar Koofi, care reprezintă provincia Kunduz în camera inferioară a parlamentului naţional.

Cucerirea oraşului Kunduz, un important nod comercial între Kabul, situat la 300 km sud, şi Tadjikistan, situat la 50 km nord, ar reprezenta o victorie fără precedent pentru talibani în încercarea lor de a recâştiga puterea, comentează AFP.

Talibanii au cucerit vineri şi sâmbătă două capitale provinciale îndepărtate, Zaranj în sud-vest şi Sheberghan în nord-vest.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel