Secretarul american al Apărării: SUA intenţionează să continue finanţarea capacităţilor militare afgane

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că Statele Unite intenţionează să continue finanţarea capacităţilor cheie ale forţelor de securitate afgane, chiar dacă Washingtonul îşi retrage forţele militare din Afganistan, informează Reuters.

Vorbind la Bruxelles, Lloyd Austin a spus că aceste capacităţi vor include Forţele Aeriene Afgane, adăugând că vor continua să plătească salariile forţelor de securitate afgane.

Întrebat dacă liderii militari americani au fost de acord cu decizia de retragere a SUA din Afganistan, Austin a dat următorul răspuns: "Pot să vă spun că acesta a fost un proces inclusiv, vocile le-au fost auzite şi îngrijorările lor au fost luate în considerare când preşedintele a luat decizia".

Miniştrii apărării şi afacerilor externe din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice au avut miercuri după-amiază o videoconferinţă prezidată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în prezenţa secretarului de stat american Antony Blinken şi a şefului Pentagonului, Lloyd Austin. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel