Rusia spune că breșele speculate de Ucraina au ca sursă dimensiunea uriașă a ei. Moscova cere companilor să-și asigure singure apărarea antiaeriană

Cătălin Costea |
Data publicării:
Dronă de tip Tu-141, foto: Aeroin.net
Dronă de tip Tu-141, foto: Aeroin.net

Potrivit unei declarații recente făcute de Andrey Kartapolov, șeful Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat a Federației Ruse, companiile ruse trebuie să își achiziționeze în mod independent sisteme de apărare antiaeriană pentru a se proteja împotriva atacurilor cu drone ucrainene, deoarece Ministerul rus al Apărării se concentrează pe acoperirea facilităților militare și a altor obiective strategice ale statului.

„Există mijloace destul de ieftine de combatere a vehiculelor aeriene fără pilot pe care orice corporație care se respectă le poate achiziționa și pune în funcțiune”, a explicat deputatul potrivit The Moscow Times.

Kartapolov consideră că armatele din Ucraina și NATO cunosc pozițiile aproximative ale sistemelor rusești de apărare antiaeriană, ceea ce înseamnă că „este foarte posibil să fie lansată o dronă de-a lungul unei rute care să valorifice profilul terenului astfel încât să ocolească eficient zonele de apărare antiaeriană la joasă înălțime.”

 

Din cauza dimensiunii sale, Rusia spune că vor exista mereu breșe ce vor fi speculate de dronele Ucrainei

 

Potrivit parlamentarului, având în vedere dimensiunea țării, „va exista întotdeauna o breșă” prin care o dronă de atac poate zbura pe teritoriul Federației Ruse, prin urmare achizițiile independente de sisteme apărare antiaeriană de către întreprinderi vor contribui la securitatea generală, vor proteja depozitele de petrol, stațiile de distribuție a gazelor, centralele electrice, podurile și fabricile.

De asemenea, reprezentantul camerei inferioare ruse consideră că sistemele de apărare antiaeriană achiziționate de companiile ruse nu vor reprezenta o cheltuială conjuncturală, ci vor fi utile și după încheierea războiului, „pentru a contracara atacurile teroriste”.

Declarațiile lui Kartapolov vin în contextul în care, în perioada 27-28 februarie, vehicule aeriene fără pilot au lovit simultan în mai multe locuri din Rusia, precum Ținutul Krasnodar, Adygea, Belgorod, Bryansk, periferiile  Moscovei.

Susținând că unele dintre drone transportau explozibili, autoritățile locale și Ministerul rus al Apărării au atribuit aceste atacuri armatei ucrainene. În replică, Biroul președintelui Ucrainei a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu vizează ținte din interiorul Rusiei, iar loviturile cu drone au fost „atacuri interne”.

Citește și: Rusia susține că a respins un „atac masiv” cu drone asupra Crimeei. Rușii ar fi doborât zece UAV-uri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel