MApN: Starea de sănătate a celor patru militari răniți în Afganistan este bună

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Starea de sănătate a celor patru militari răniți recent în Afganistan în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat este bună, a precizat Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat de presă.

Militarii au fost transferați, la sfârșitul săptămânii trecute, la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor medicale de specialitate.

În cursul zilei de marți, 27 octombrie, ei au fost vizitați de directorul centrului medical, care s-a asigurat personal că militarii români au parte de cea mai bună îngrijire și că starea lor, atât fizică, cât și psihică, este bună. De asemenea, cei patru militari sunt sprijiniți și de organizația nonprofit „Wounded Warrior Project”, care are ca scop principal ajutarea militarilor răniți în misiuni.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre evoluția stării de sănătate a militarilor răniți și ţine constant legătura cu ei, cu medicii care îi au în grijă și cu familiile celor patru militari.

Patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc miercuri, 21 octombrie, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate din regiunea Kandahar, Afganistan.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declanșându-se la trecerea ultimului autovehicul din coloană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel