Japonia are primul submarin diesel-electric cu baterii litiu-ion

Eduard Pascu / 05 Martie 2020 / 20:04

Forța de autoapărare maritimă din Japonia (JMSDF) a recepționat primul submarin de atac, diesel-electric, din clasa Soryu echipat cu baterii cu litiu-ion, într-o ceremonie care a avut loc pe 5 martie în prefectura Hyogo, transmite Jane.

Numită JS Oryu (cu numărul pennant SS 511), nava are 84 de metri lungime și a fost introdusă în serviciul Flotilei 1 Submarine cu baza în Kure, Prefectura Hiroshima, a transmis purtătorul de cuvânt al JMSDF.

Oryu este al 11-lea submarin din clasa Soryu și al șaselea construit de Mitsubishi Heavy Industries, celelalte cinci fiind construite de Kawasaki Heavy Industries (KHI). Costul total al submarinului s-a ridicat la aproximativ 615 milioane de dolari, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Lansarea vine după ce GS Yuasa, un dezvoltator și producător de sisteme de baterii, a anunțat, în februarie 2017, că Japonia va deveni prima țară din lume care va echipa submarinele cu baterii litiu-ion în locul bateriilor cu plumb.

La vremea respectivă, compania a spus că bateriile, care stochează mult mai multă energie decât bateriile cu plumb, vor fi montate pe ultimele două nave din clasa Soryu:  SS 511 (Oryu) și SS 512 (Toryu).

Clasa Soryu are o lățime de 9,1 m, un pescaj de coca de 8,4 m și o deplasare de 2.947 de tone atunci când este suprafață și 4.100 de tone când este scufundat.

Navele anterioare ale clasei au fost echipate cu două generatoare diesel Kawasaki 12V 25/25 și patru motoare Kawasaki Kockums V4-275R Stirling cu propulsie independentă și utilizează baterii cu plumb pentru stocarea energiei.

Fiecare dintre platforme are o viteză maximă de 37 km/h atunci când este scufundat și de 22 km/h atunci când este suprafață.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy