Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarin Toryu - SSK 512
Submarin Toryu - SSK 512

Kawasaki Heavy Industries (KHI) din Japonia a lansat cel de-al doilea submarin de atac diesel-electric (SSK) din clasa Soryu pentru forța maritimă din Japonia (JMSDF). Acesta este primul submarin din lume echipat cu baterii cu lithium-ion față de clasicele baterii cu plumb, transmite Jane.

Nava care are 84 de metri lungime a primit numele de Toryu (număr de pennant SS 512) și a fost lansată la apă azi, într-o ceremonie care a avut loc la instalațiile KHI din Kobe.

Submarinul Toryu este, de asemenea, cel de-al 12-lea și ultimul din clasa Soryu și al șaselea construit de KHI, celelalte șase fiind construite de Mitsubishi Heavy Industries (MHI). Este de așteptat să intre în dotarea JMSDF în martie 2021.

Lansarea vine după ce GS Yuasa, un dezvoltator și producător de sisteme de baterii, din Kyoto, a anunțat în februarie 2017 că Japonia va deveni prima țară din lume care va echipa SSK-urile cu baterii cu lithium-ion în locul bateriilor cu plumb. La vremea respectivă, compania a spus că bateriile, care stochează mult mai multă energie decât bateriile cu plumb, vor fi montate pe ultimele două nave din clasa Soryu pentru JMSDF: SS 511 (Oryu) și SS 512 (Toryu).

Submarinele din clasa Soryu au o lațime de 9,1 m, un pescaj de 8,4 m și o deplasare de 2.947 de tone la suprafață și de 4.100 de tone la scufundare.

 

Șase tuburi de torpile

 

Navele anterioare ale clasei au fost echipate cu două generatoare diesel Kawasaki 12V 25/25 și patru motoare Kawasaki Kockums V4-275R Stirling cu propulsie independentă cu aer (AIP) și utilizează baterii cu plumb pentru stocarea energiei.

Fiecare dintre platforme are o viteză maximă de 20 kt atunci când este scufundat și de 12 kt atunci când este suprafață.

Clasa Soryu este echipată cu șase tuburi de tragere de 533 mm care pot lansa modelul japonez de torpile, Type 89. De asemenea pe acestea se pot monta rachete anti-nave UGM-84C Harpoon cu rază medie de acțiune împotriva țintelor de suprafață.

Vezi și: Oryu, submarinul din clasa Soryu, lansat de Japonia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel