Israelul a testat o versiune îmbunătăţită a sistemului Iron Dome (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O versiune modernizată a sistemului de apărare aeriană Iron Dome a finalizat, în cursul zilei de luni, o nouă etapă de testare în cadrul căreia au fost simulate mai multe timpuri de ameninţări cu care sistemul s-ar putea confruntat, a declarat Ministerul israelian al Apărării, într-o postare pe contrul său de Twitter.

Testul a fost realizat de Organizaţia Israeliană de Apărare Antirachetă (IMDO) a Direcției pentru Cercetare și Dezvoltare în Apărare din Ministerul israelian al Apărării, împreună cu compania Rafael Advanced Defense Systems, producătorul sistemului de apărare aeriană Iron Dome.

Forțele aeriene israeliene (IAF) și Marina au participat, de asemenea, la testarea noii versiuni a sistemului Iron Dome, etapa de testare planificată care a avut loc într-o bază din centrul Israelului.

Citeşte şi: Israelul continuă să fie într-o stare de alertă sporită. Sisteme Iron Dome, instalate pe o corvetă din clasa Sa'ar 5

Potrivit publicaţiilor israeliene, The Jerusale Post şi The Times of Israel, cea mai nou versiune a sistemului Iron Dome urmează să fie instalat pe noile corvete din clasa Sa'ar-6 ale marinei israeliene, care au sarcina de a proteja platformele de gaze naturale de pe coasta Israelului.

Ministerul israelian al Apărării a declarat că testele, pe care le-a trecut sistemul Iron Dome, au reprezentat „o etapă importantă în dezvoltarea acestuia”.

Ministerul a declarat că noua versiune modernizată a sistemului va fi, în scurt timp, în dotarea Forțelor Aeriene Israeliene (IAF). Chiar dacă mai multe bateriile ale sistemului Iron Dome vor fi amplasate pe navele marinei israeliene, acestea vor fi operate tot de IAF.

În configuraţia sa de bază/standard, sistemul Iron Dome este format din trei sau patru unităţi de lansare, fiecare purtând 20 de interceptori Tamir, precum și o unitate radar şi o unitate de comandă şi control. Sistemul este conceput în primul rând pentru a intercepta și distruge rachete cu rază scurtă de acțiune și mortiere, dar poate fi utilizat și împotriva aeronavelor care zboară la joasă altitudine, a dronelor și a rachetelor de croazieră.

Citeşte şi: Bazele militare ale SUA din Europa de Est şi Golful Persic ar putea găzdui sisteme Iron Dome

Într-un material video publicat de Ministerul israelian al Apărării, se poate observa că sistemul Iron Dome a interceptat cu uşurinţă, în etapei de testare, vehicul aerian fără pilot de mici dimensiuni. 

Testele s-au desfășurat la o lună și jumătate după ce ministerul a efectuat un exercițiu de apărare antiaeriană complex fără precedent, în care Iron Dome s-a dovedit eficientă nu numai împotriva rachetelor, mortierelor și a dronelor pentru care fusese deja folosită pentru a le intercepta, ci și pentru rachete de croazieră – un important salt tehnologic în ceea ce priveşte evoluţia capacităţilor acestui sistem de apărare aeriană.

Citeşte şi: Isaelul a testat capacitatea sistemului ''Praştia lui David'' de a intercepta rachete de croazieră (Foto/Video)

În acel exercițiu din decembrie, Ministerul israelian al Apărării a testat, de asemenea, o nouă versiune a sistemului de apărare antiaeriană David's Sling, care este în prezent în curs de dezvoltare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel