Isaelul a testat capacitatea sistemului ''Praştia lui David'' de a intercepta rachete de croazieră (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unui comunicat de presă publicat la 15 decembrie 2020, Organizaţia Israeliană de Apărare Antirachetă (IMDO), a Direcției pentru Cercetare și Dezvoltare în Apărare din Ministerul israelian al Apărării, împreună cu Agenţia Americană de Apărare Antirachetă (MDA), au finalizat cu succes o altă serie teste de interceptare a unor rachete de croazieră și a unor rachetelor balistice cu ajutorul sistemului de apărare antirachetă ''Praştia lui David'' (David's Sling).

Potrivit publicaţiei Army Recognition, testele au fost efectuate sub atentă monitorizare a companiei israeliene Rafael Advanced Defense Systems Ltd., într-un centru de testare din Israel, cu participarea Forțelor Aeriene și Marinei Israeliene. Această serie de teste este considerată o etapă esenţială în creșterea capacităților de apărare antirachetă ale Israelului.

Prin această nouă serie de teste s-a urmărit testarea capacităților unei versiuni noi și avansate a sistemului de apărare antirachetă David's Sling și a inclus o serie de scenarii, simulându-se mai multe tipuri de ameninţării viitoare cărora sistemul israelian trebuie să le facă față. Rezultatele acestui test vor permite IMDO și inginerilor din industria militară de apărare să evalueze și să actualizeze capacitățile sistemului David's Sling.

Youtube video image

În cadrul seriei de teste, IMDO și compania Rafael au demonstrat cu succes și capacitățile de apărare antirachetă şi antiaeriană ale sistemului Iron Dome prin interceptarea unei varietăți de amenințări, inclusiv UAV-uri și rachete de croazieră. 

Testul a demonstrat, de asemenea, interoperabilitatea sistemului stratificat de apărare aeriană a Israelului, format din sistemele Arrow, David's Sling şi Iron Dome. Acest lucru indică faptul că sistemele vor fi capabile să intercepteze simultan ameninţările care vin pe cale aeriană în timpul unui conflict.

La test au participat reprezentanți ai industriilor de apărare MDA și israeliene, precum și soldați ai IAF. Rafael este principalul contractor pentru dezvoltarea sistemului David's Sling, în cooperare cu compania americană Raytheon. Divizia Elta a IAI a dezvoltat radarul MMR, iar Elbit Systems a dezvoltat Battle Management Center (BMC) – centrul de comandă.

David's Sling, alături de Iron Dome, Arrow-2 şi Arrow-3, este o componentă semnificativă a sistemului stratificat de apărare aeriană a Israelului, fiind operat de Forțele Aeriene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel