Turcia trebuie să mai aştepte. Hyundai Rotem va produce al treilea lot de tancuri K2 pentru armata sud-coreeană

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Conform informațiilor publicate de Hyundai Rotem pe 22 decembrie 2020, compania a câștigat un contract pentru a începe procesul de producţie a celui de-al treilea lot de tancuri K2 Black Panther – principalele tancuri de luptă (MBT) ale armatei sud-coreene, precizează publicația ArmyRecognition.

Compania sud-coreeană Hyundai Rotem a început prima producție în serie a tancului K2 Black Panther în 2010 și a finalizat livrarea a 100 de tancuri în 2015. Un al doilea lot de 106 tancuri a fost comandat în 2014 și se așteaptă să fie finalizata livrarea acestora în 2021.

Conform bilanțului militar pe anul 2020, forțele armate sud-coreene au un total de 2.221 tancuri principale de luptă, inclusiv 1.000 K1 / K1E1, 484 K1A1/K1A2, 100 K2, 597 M48A5 și 40 T-80U.

K2 Black Panther MBT a fost prezentat pentru prima dată publicului în timpul expoziției de apărare ADEX de pe aeroportul din Seul, în octombrie 2009. Tancul a fost produs pentru armata sud-coreeană, dar mai ales pentru a înlocui vechile tancuri M48 Patton MBT fabricat în SUA.

Armamentul principal al unui K2 Black Panther constă dintr-o tun cu alezaj neted Rheinmetall de 120 mm / L55 fabricată în Germania – produsă sub licență în Coreea de Sud. Tunul este echipat cu un încărcător automat care asigură încărcarea cu proiectile, chiar şi atunci cânt tancul se află în mișcare pe suprafețe accidentate. K2 are un echipaj format din trei persoane: un șofer, un comandant și un tunar.

Tancul K2 Black Panther a fost anterior motorizat, instalându-se pe el un motor diesel MT 833 de la compania germană Tognum, dar cea mai recentă versiune a tancului este acum echipată cu un motor diesel german MTU 883 – fabricat sub licență în Coreea de Sud – și cu un sistem de transmisie german Renk. 

 

Turcia caută cu disperare un salvator pentru tancul Altay. Prima opţiune, Hyundai Rotem


În lună noiembrie, DefenseRomania preciza că oficialii turci din domeniul achizițiilor militare, precum şi angajaţii unei companii militare private, au negociat cu o companie sud-coreeană pentru a salva de la eşec programul primului tanc principal de luptă turcesc, Altay.

Compania turca BMC, producătorul tancului Altay, a purtat discuții cu compania sud-coreeană Hyundai Rotem pentru a rezolva problemele legate de lipsurile tehnologice care au ţinut pe loc programul militar pentru tancul Altay. Compania BMC poartă discuţii, prin Hyundai Rotem, cu alţi doi producători sud-coreeni din domeniul apărării: producătorul de motoare Doosan și S&T Dynamics, care produce transmisii automate.

Coreea de Sud a întâmpinat probleme similare cu programul său de producție în serie a tancului K2 Black Panther. Realizarea la termen a programului K2 Black Panther a întâmpinat întârzieri tot din cauza problemelor legate de motor și transmisie.

Primele 100 de tancuri K2 Black Panther au fost construite cu un motor Doosan de 1.500 de cai putere și o transmisie automată S&T Dynamics. În cadrul unui al doilea contract, tancurile au început să fie livrate la sfârșitul anului 2016. Dar, după ce transmisia S&T Dynamics a eșuat în timpul mai multor testele de rezistenţă, sud-coreenii au anunțat că al doilea lot de tancuri K2 Black Panther va fi unul ’’hibrid”, deoarece acestea vor avea un motor dezvoltat local și un sistem de transmisie RENK – fabricat de compania germană cu acelaşi nume.

Cu alte cuvinte, turcii vor să folosească pe tancul lor un motor coreean foarte bun, dar şi o transmisie pe care nici coreenii nu o mai folosesc pe tancurile K2 Black Panther.

La început, Turcia spera să doteze tancul Altay cu motorul german MTU și transmisia RENK, dar discuțiile care au avut loc în ultimii ani cu producătorii germani au eșuat din cauza faptului că Germania a oprit vânzările de arme „susceptibile de a fi folosite” de Ankara. Germania este unul dintre numeroasele guverne europene care au limitat exporturile către Turcia din cauza ofensivei sale în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel