Germania a transferat în Ucraina muniție de înaltă precizie. Rachetele Patriot anunțate anterior sunt în pregătire pentru a fi livrate rapid

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Contraofensiva ucraineană este sprijinită cu muniție de artilerie de înaltă precizie livrată de Occident. Germania a actualizat, pe 21 iunie, lista ajutoarelor militare acordate Ucrainei. În noul pachet de sprijin trimis în ultima săptămână se află un nou lot de muniție de artilerie, inclusiv de înaltă precizie.

Informații despre acest lucru au fost publicate pe site-ul oficial al guvernului federal de la Berlin.

Pe listă se află și rachete antiaeriene Patriot (număr neprecizat) ca fiind pregătite pentru o livrare imediată. Potrivit publicației ucrainene Militarny, lotul de Patriot este format din 64 de rachete pe care, Germania s-a angajat, la data de 16 iunie, să le furnizeze Ucrainei într-o perioadă scurtă de timp.

Pentru sistemele de artilerie au fost transferate 1.000 de proiectile calibru 155 mm, precum și un număr neprecizat de muniții de înaltă precizie calibru 155 mm, tipul muniției fiind, de asemenea, neprecizat.

Cu toate acestea, potrivit publicației Militarny, se cunoaște că Bundeswehrul are două tipuri de muniții de artilerie de înaltă precizie: Vulcano și SMArt 155, iar ambele au mai fost livrate Ucrainei.

 

Vulcano

 

VULCANO este o familie de muniții neghidate (BER) și ghidate (GLR), puternic explozive, dezvoltate de companiile Leonardo (Italia) și Diehl Defense (Germania) pentru sistemele de artilerie terestră de 76 mm, 127 mm și 155 mm.

Munițiile Vulcano de calibru 155 mm au o rază maximă de acțiune de 50 km (BER) și 70 de km (GLR), iar eroarea la țintă a proiectilelor ghidate este de maxim doi metri.

În august 2022, Germania a anunțat că a trimis Ucrainei 225 de proiectile Vulcano.

 

SMArt-155

 

SMArt-155 este o muniție de artilerie calibru 155 mm proiectată de compania germană Diehl Defense, pentru a lansa lovituri de înaltă precizie asupra vehiculelor blindate în partea superioară.

Proiectilul este tras la coordonatele specificate. Poartă două submuniții separate, care, după explozia proiectilului la o anumită înălțime deasupra țintei, sunt separate și parașutate, iar senzorii caută ținta.

Fiecare submuniție este echipată cu un sistem individual de orientare care combină senzori radar și infraroșii. După identificarea țintei, submuniția detonează și lansează un „miez de șoc”, care lovește vehiculul de luptă în partea de sus, unde blindajul este mai slab.

În iulie 2022, Forțele Armate ucrainene au raportat că folosesc muniție SMArt-155.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel