Forțele speciale din Turcia l-au ucis pe comandantul militar kurd din Siria. Operațiunea, confirmată de Ankara

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Forțe Speciale ale Turciei, sursă foto: Facebook Özel Kuvvetler Komutanlıği (Forțele Speciale)
Forțe Speciale ale Turciei, sursă foto: Facebook Özel Kuvvetler Komutanlıği (Forțele Speciale)

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că un înalt responsabil militar sirian kurd a fost ucis în cursul unei operaţiuni a serviciilor de informaţii turce și a forțelor speciale, potrivit AFP, citat de Agerpres. Operațiunea a avut loc în Irak.

Armata turcă a lansat în aprilie în nordul Irakului o nouă ofensivă terestră şi aeriană împotriva bazelor separatiştilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie considerată teroristă de Turcia şi de aliaţii săi occidentali.

Potrivit lui Erdogan, înaltul responsabil kurd ucis, cunoscut de numele de război Sofi Nurettin, era comandantul militar al PKK în Siria.

"Acest terorist, care a comis multe acte sângeroase, este, de asemenea, responsabil de numeroase atacuri împotriva militarilor noştri", a declarat Erdogan, potrivit 

Turcia a acuzat PKK în februarie că a executat 13 cetăţeni ai săi, majoritatea membri ai forţelor de securitate, pe care îi ţinea în captivitate de câţiva ani în nordul Irakului.

Potrivit şefului statului turc, Sofi Nurettin ar fi unul dintre cei care au pregătit executarea persoanelor în cauză.

Turcia efectuează regulat atacuri în zonele muntoase din nordul Irakului împotriva bazelor PKK care din 1984 desfăşoară o gherilă sângeroasă pe teritoriul turc, soldată cu peste 40.000 de morţi.

Aceste raiduri provoacă tensiuni cu guvernul irakian, dar Erdogan repetă că ţara sa intenţionează să "se ocupe" de PKK în aceste regiuni dacă Bagdadul "nu este în măsură să facă acest lucru". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel