Forțele pentru Operații Speciale americane au pierdut cinci militari și un elicopter într-un accident din estul Mării Mediterane

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter Lockheed Martin MH-60R Seahawk
Elicopter Lockheed Martin MH-60R Seahawk

Cinci militari din cadrul trupelor de operații speciale ale armatei americane au decedat în urma unui accident de elicopter care a avut loc pe 10 noiembrie în estul Mării Mediterane, după cum au declarat ieri oficiali americani.

Militarii erau membri ai echipajului unui elicopter MH-60 care se afla într-o misiune de antrenament de realimentare vineri seara, când aeronava s-a prăbușit în largul coastei Ciprului, au detaliat sursele sub rezerva anonimatului, precizând că accidentul este în curs de anchetă.

Pentagonul a trimis discret grupe de forțe speciale din Cipru, de la Comandamentul Comun pentru Operații Speciale, inclusiv din Forța Delta a Forțelor Terestre și Echipa 6 SEAL a Marinei, pentru a sta în așteptare în cazul în care este necesară intervenția lor în evacuarea cetățenilor americani din regiune.

Aceste forțe sunt, de asemenea, antrenate în desfășurarea misiunilor de salvare a ostaticilor. Aproximativ zece ostatici americani au fost capturați când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, dar oficialii administrației Biden au insistat că nu au de gând să intervină terestru în Fâșia Gaza, dens populată, unde armata israeliană desfășoară deja operații la sol.

Membrii echipajului elicopterului implicat în accident se numărau printre aviatorii desemnați să transporte comandourile americane în astfel de misiuni clandestine.

Într-o declarație de duminică, Comandamentul European al forțelor americane a recunoscut decesul celor cinci militari în ceea ce a spus că este „o misiune de rutină de realimentare cu combustibil”, dar nu a furnizat alte informații menținând secretul în jurul misiunii acestora.

Secretarul Apărării Lloyd J. Austin III a declarat duminică: „Plângem pierderea tragică a cinci militari americani în timpul unui accident de antrenament în Marea Mediterană”.

Președintele Biden, menționând că era weekend-ul Zilei Veteranilor, a declarat: „Membrii noștri din serviciul militar își pun viața în pericol pentru țara noastră în fiecare zi. Ei își asumă de bunăvoie riscuri pentru a menține poporul american în siguranță.”

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel