Forțele pentru Operații Speciale americane au pierdut cinci militari și un elicopter în estul Mării Mediterane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
HH-60G Pave Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA / flickr, US Air Force, Daniel Hernandez
HH-60G Pave Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA / flickr, US Air Force, Daniel Hernandez

Un acccident de elicopter a avut loc pe 10 noiembrie în estul Mării Mediterane.

Cinci militari americani din trupele de operațiuni speciale ale armatei americane și-au pierdut viața vineri, când elicopterul lor s-a prăbușit în Marea Mediterană în timpul unei misiuni de antrenament, a anunțat duminică Pentagonul.

Trupele participau la „antrenament de rutină de zbor” când MH - 60 Blackhawk „s-a confruntat cu o urgență în timpul zborului, care a dus la prăbușirea”, a anunțat luni Departamentul de Apărare al SUA într-un comunicat.

Statele Unite au desfășurat două portavioane - Ford și Eisenhower - împreună cu nave de sprijin și zeci de avioane în estul Mediteranei de la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului pentru a acționa ca un mijloc de descurajare pentru a se asigura că conflictul nu se extinde.

Comandamentul european al SUA, care supraveghează operațiunile militare americane în Europa și părți din Orientul Mijlociu, a confirmat inițial prăbușirea sâmbătă.

Pentagonul a trimis discret grupe de forțe speciale din Cipru, de la Comandamentul Comun pentru Operații Speciale, inclusiv din Forța Delta a Forțelor Terestre și Echipa 6 SEAL a Marinei, pentru a sta în așteptare în cazul în care este necesară intervenția lor în evacuarea cetățenilor americani din regiune.

Aceste forțe sunt, de asemenea, antrenate în desfășurarea misiunilor de salvare a ostaticilor. Aproximativ zece ostatici americani au fost capturați când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, dar oficialii administrației Biden au insistat că nu au de gând să intervină terestru în Fâșia Gaza, dens populată, unde armata israeliană desfășoară deja operații la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel