Trupele de Desant Aerian ale Rusiei vor avea o nouă divizie specializată. Aceasta va fi constituită pe baza brigăzii de desant-asalt de la Ulyanovsk

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicoptere ale Armatei Federației Ruse, înainte de războiul din Ucraina, participând la exerciții / facebook, ministerul apărării
Elicoptere ale Armatei Federației Ruse, înainte de războiul din Ucraina, participând la exerciții / facebook, ministerul apărării

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.10.2023, citând surse apropiate de Ministerul Apărării, că, în cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, va fi reînființată Divizia 104 Desant-Asalt.

“Decizia luată anterior de reînființare a Diviziei 104 Desant-Asalt pe baza Brigăzii 31 Desant-Asalt este în prezent în curs de implementare”, a declarat una dintre sursele agenției.

Anterior, Ministerul rus al Apărării anunțase că, într-un poligon din Regiunea Militară Vest, regimentul de desant-aerian nou înființat în cadrul marii unități din Ulyanovsk, care este încadrat numai cu militari angajați pe bază de contract, desfășoară activități de coordonare în luptă.

În cursul lunii august, în cadrul forumului tehnico-militar Armata-2023, o altă sursă a agenției Tass, a declarat că divizia 104 va fi formată din nou în cadrul Trupelor de Desant Aerian, până la 01.12.2023. După cum a anunțat și președintele Asociației Eroilor Federației Ruse, fostul comandant al Trupelor de Desant Aerian, general colonel Vladimir Șamanov, noua divizie va fi structurată în trei regimente de desant-asalt.

Potrivit informațiilor existente la dispoziție din surse publice, inițial, noua divizie de desant-asalt va include trei regimente de desant-asalt, inclusiv Regimentul 345 Desant-Asalt nou creat, un regiment de artilerie și un batalion de tancuri. Ulterior, divizia va include și un regiment de rachete antiaeriene.

Până de curând, în compunerea Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse s-au aflat două divizii de desant aerian, două divizii de desant-asalt și cinci brigăzi.

Începând din anul 1946, Divizia 104 Desant Aerian a fost dislocată pe teritoriul Azerbaidjanului. În perioada august-septembrie 1992, Regimentul 345 Desant Aerian a fost redislocat în Republica Abhazia și a fost scos din organica diviziei. În anul 1993, divizia a fost mutată din Azerbaidjan și redislocată integral în localitatea Ulyanovsk. În anul 1998, divizia a fost reorganizată în Brigada 31 Desant-Asalt. De-a lungul timpului, subunități din cadrul Diviziei 104 Desant Aerian au participat la mai multe conflicte militare.  

Comentariul autorului: Probabil că, Divizia 104 Desant-Asalt va începe să funcționeze sub această denumire de la 01.12.2023, când în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse va începe noul an de instrucție. Operaționalizarea integrală a diviziei ar urma să fie atinsă pe parcursul anului 2024.

Trebuie precizat faptul că reînființarea diviziei 104 a fost planificată în urmă cu mai mulți ani și nu are legătură cu procesul de reformă declanșat recent, în special, în partea de vest a Federației Ruse, ca urmare a aderării la NATO a Finlandei, care va fi urmată în scurt timp și de integrarea Suediei în Alianță.

În ultimii ani, cele patru divizii existente deja în compunerea Trupelor de Desant Aerian au trecut de la o structură organizatorică pe două regimente de desant, la una pe trei regimente. Ca urmare, și cea de-a cincea divizie aflată în curs de înființare va fi formată tot din trei regimente de desant-asalt. Cel mai probabil, acestea vor fi dislocate la Ulyanovsk, Engels și Orenburg.

Sursa: tass.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel