O nouă operațiune specială a Forțelor Armate ale Ucrainei în Marea Neagră (Foto/Video): Ce ținte au fost distruse?

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni din cadrul Forțelor pentru Operaţii Speciale ale GUR. Sursa Foto: material video GUR.
Militari ucraineni din cadrul Forțelor pentru Operaţii Speciale ale GUR. Sursa Foto: material video GUR.

Forţele pentru Operaţii Speciale din cadrul Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina (GUR) au publicat un material video și au descris modul în care militarii unităţii ''Naval 73'' au desfășurat operațiunea specială "Citadel" în Marea Neagră, în apropiere de Peninsula Crimeea, pentru a-i priva pe ruşi de o serie de capacități de culegere de informații și pentru a garanta o circulație mai sigură a navelor.

În urma unei operațiuni de succes asupra uneia dintre platformele de extracție din Marea Neagră, Forțele pentru Operații Speciale ale GUR au distrus o stație radar rusă și echipamente care i-au ajutat pe ruși să atace sudul Ucrainei cu drone kamikaze.

Operațiunea a fost foarte complicată, deoarece forțele ucrainene pentru operaţii speciale au operat într-o zonă în care aviația și marina rusească patrulau în mod constant.

După ce s-au îndepărtat de platformă la o distanță sigură, Forțele Speciale Ucrainene au detonat obiectivul. În plus, au capturat echipamente ale forţelor ruse.

Rapoartele serviciilor de informații indică faptul că una dintre platformele de extracție confiscate ilegal (n.r. sursele Ukrainska Pravda spun că este vorba despre unul dintre platformelor de foraj de gaze și petrol din apropierea Crimeei ocupate, cunoscute sub numele de ''Turnurile Boyko'') a fost folosită de ruși pentru a îmbunătăți funcționarea UAV-ului Mohajer-6. Mai exact, aceștia au instalat echipamente care îi măresc raza de acțiune și raza operațională.

Se precizează faptul că rușii au folosit o astfel de dronă pentru recunoaștere și pentru lovituri ulterioare cu drone kamikaze Shahed asupra unor elemente de infrastructură critică din sudul Ucrainei.

În plus, rușii au instalat pe platformă o stație radar Neva-B de detectare a ambarcaţiunilor. Cu ajutorul acestui radar, rușii au monitorizat situația din partea de nord-vest a Mării Negre. Recenta operațiune specială s-a desfășurat în zona de patrulare constantă a aviației și flotei rusești, precizează Forțele pentru Operațiuni Speciale ale GUR.

Forțele Speciale Ucrainene au fost active în Marea Neagră încă de la începutul conflictului actual cu Rusia. Acestea au desfășurat o serie de operațiuni îndrăznețe. Aceste operațiuni evidențiază capacitățile forțelor speciale ucrainene de a opera în medii maritime dificile. De asemenea, ele au avut un impact semnificativ asupra cursului conflictului, împiedicând Rusia să folosească mijloace extrem de valoroase și perturbând operațiunile sale militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel