Explozie în apropierea aeroportului din Kabul (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie a avut loc joi în apropierea aeroportului internaţional din capitala afgană, Kabul, a anunţat secretarul pentru presă al Pentagonului, John Kirby, transmit Reuters şi AFP.

UPDATE: ''Putem confirma că explozia din apropierea porţii Abbey a aeroportului din Kabul a cauzat un număr de victime necunoscut'', a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Publicaţia Politico precizează, citând doi oficiali american, că un militant ISIS care purta o vestă cu explozibil a fost responsabil pentru prima explozie – oră în jurul orei 17:00, ora locală, chiar lângă poarte de acces Abbey a aeroportului din Kabul. Acesta este locul în care personalul SUA, până de curând, îi întâmpina pe cetățenii americani la îmbarcarea în avioanele care iau parte la misiunea de evacuare.

Potrivit mai multor publicaţii mass-media occidentale, care citează oficiali afgani, în urma acestei explozii ar fi între 10-13 persoane au fost ucise, inclusiv copii, iar mai multe persoane au fost rănite grav. Un oficial american, citat de Reuters, a declarat că cel mult trei soldaţi americani au fost răniţi în deflagraţie, precizează Agerpres.

Explozia s-a produs la una dintre porțile de intrare ale Aeroportului Internațional Kabul și pare a fi un atac sinucigaș, potrivit declaraţiilor a trei oficiali americani, citaţi de CNN.

Materialul video ataşat mai jos conţine imagini cu un puternic impact emoţional!!!

De asemenea, un purtător de cuvânt al Pentagonului a confirmat că explozia a avut loc la poarta Abbey de la aeroportul din Kabul.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării turc a informat că au fost semnalate două explozii în apropierea aeroportului din Kabul, fără a se înregistra victime în rândul militarilor turci.

Potrivit unui oficial al Casei Albe, preşedintele american Joe Biden a fost informat despre acest incident. În momentul veştii despre explozie, Biden se afla într-o întâlnire cu responsabili din domeniul securităţii consacrată tocmai situaţiei din Afganistan.

În cele 11 zile de când talibanii au luat Kabul, SUA și aliații săi au organizat una dintre cele mai mari evacuări aeriene din istorie, reuşind să scoată din Afganistan peste 88.000 de oameni. Armata SUA spune că avioanele militare care participa la acesta operaţiune decolează aproximativ la fiecare 39 de minute.

În prezent luptătorii talibani păzesc perimetrul aeroportului, înghesuit de mii de oameni care încearcă să fugă dintr-un Afganistan condus cu mâna de vier de aceştia.

Ambasada SUA la Kabul i-a sfătuit pe cetățenii american, aflaţi în apropierea porţilor care fac posibil accesul pe aeroport, să „plece imediat” din zonă, deoarece nivelul de insecuritate a crescut.

,,Îi sfătuim pe cetățenii americani să evite călătoria către aeroport și să evite porțile aeroportului în acest moment, cu excepția cazului în care primiți instrucțiuni suplimentare de la un reprezentant al guvernului SUA pentru a face acest lucru", se spune în comunicatul ambasada SUA la Kabul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel