De ce au probleme în Ucraina obuzierele germane PzH 2000, în comparație cu CAESAR franceze și M777 americane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat PzH 2000. Sursa Foto: Producătorul german de tancuri Krauss-Maffei Wegmann (KMW).
Obuzier autopropulsat PzH 2000. Sursa Foto: Producătorul german de tancuri Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Generalul (r.) Mircea Mîndrescu a explicat și el pentru DefenseRomania de ce obuzierele germane PzH 2000 au probleme în Ucraina, în timp ce cele franceze CAESAR și americane M777 sunt folosite la capacitate maximă împotriva forțelor ruse de ocupație.

Amintim că încă de la începutul lunii august DefenseRomania preciza, citând un articol publicat de săptămânalul german Der Spiegel, că la doar o lună de la livrarea primelor obuziere autopropulsate (ACS) germane Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) către Ucraina, aceste piese de artilerie prezintă deja semne clare de uzură.

Unele dintre aceste obuziere autopropulsate pe care Germania le-a livrat Ucrainei au afișat mesaje de eroare pe sistemul de control al focului.

Generalul (r.) Mircea Mîndrescu, în una din edițiile emisiunii Obiectiv EuroAtlantic difuzată săptămânal de DefenseRomania, a explicat că deși PzH 2000 sunt printre cele mai moderne obuziere, ele nu au luat până în prezent parte la acțiuni reale de luptă, în comparație cu CAESAR franceze sau M777 americane.

„Problemele pe care se pare că le au PzH 2000 sunt cauzate de cadența de tragere. Rata cu care ucrainenii execută focul, peste 100 de proiectile, face ca aceste obuziere extraordinar de apreciate în caracteristici să se defecteze mai mult decât e de dorit tocmai pentru că ele nu au fost utilizate în realitățile câmpului de luptă precum au fost utilizate CAESAR franceze sau M777 americane. Vom vedea cum se vor descurca obuzierele AHS Krab poloneze, o îmbinare între tehnologia din Coreea de Sud și Germania, de unde a preluat turela”, preciza generalul (r.) Mîndrescu.

Explicația pe care o oferă expertul militar român a fost dată și de Bundeswehr (Armata germană). Practic, în Germania, 100 de proiectile trase pe zi cu un obuzier PzH 2000 reprezintă deja un nivel ridicat de intensitate a focului. Ucrainenii în schimb lansează proiectile la foc automat. 

 

Bundeswehr-ul s-a angajat să trimită Ucrainei piese suplimentare de schimb pentru PzH 2000. Germania va trimite însă și alte sisteme moderne Armatei ucrainene

 

Bundeswehr-ul s-ar fi angajat să trimită seturi suplimentare de piese de schimb în Ucraina în scurt timp pentru a remedia problemele. Totodată, guvernul german negociază cu complexul militar-industrial înființarea unui centru de reparare a armelor în Polonia pentru a reduce timpul alocat transportului și lucrărilor de mentenanţă.

Pe lângă PzH 2000, Ucraina va beneficia și de alt armament modern german. În luna iunie a acestui an, Ucraina a semnat un contract cu compania germană Diehl Defence pentru achiziționarea sistemului de rachete antiaeriene IRIS-T SL. Valoarea contractului este de 178 de milioane de euro, iar guvernul german va aloca bani pentru achiziție.

Sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM include o stație de control, un radar, mai multe lansatoare și vehicule de sprijin.

IRIS-T (Infra Red Imaging System) este o familie de sisteme de rachete antiaeriene tactice cu rază medie de acțiune.

Potrivit companiei dezvoltatoare, versiunea SLM (Surface Launched Medium Range) este una dintre cele mai avansate și a fost prezentată publicului internațional în 2014.

CITEȘTE ȘI: Rusia anunță că studiază arme occidentale capturate în Ucraina iar „mitul Javelin și HIMARS” s-a spulberat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel