Ucraina, contract cu compania germană Diehl Defence pentru achiziționarea sistemului IRIS-T SL

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina a semnat un contract cu compania germană Diehl Defence pentru achiziționarea sistemului de rachete antiaeriene IRIS-T SL, a precizat ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, într-un interviu pentru agenţia de presă ucraineană Ukrinform. Potrivit diplomatului ucrainean, valoarea contractului este de 178 de milioane de euro, iar guvernul german va aloca bani pentru achiziție.

Ucraina a semnat un contract cu Diehl Defense, un producător german de arme, pentru a achiziționa zece sisteme de apărare aeriană IRIS-T.

,,Sper că Berlinul ne va sprijini în achiziționarea a încă 10 sisteme de apărare aeriană IRIS-T, care sunt considerate a fi printre cele mai bune [sisteme de apărare aeriană] din lume și care vor fi capabile să asigure în următorii ani securitatea spaţiului aerian al Ucrainei ", a declarat ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, într-un interviu acordat Ukrinform.

Andrii Melnik a adăugat că a fost deja încheiat contractul pentru achiziționarea primului sistem IRIS-T de la Diehl Defence. Conform contractului, guvernul german va suporta plata celor 178 de milioane de euro către compania Diehl Defense.

Ambasadorul ucrainean în Germania a adăugat, de asemenea, că, potrivit informațiilor pe care le deţine, "nimic nu împiedică Berlinul să aprobe decizia de a trimite Forțelor Armate Ucrainene o parte din cele aproape 800 transportoare blindate Fuchs, o parte dintre cele 325 de tancuri de luptă Leopard-2 sau o parte dintre cele 380 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, ceea ce nu va reduce în niciun caz capacitățile de apărare ale țării’’

,,Așadar, sper din tot sufletul că guvernul german va lăsa deoparte orice scuză și va acorda Ucrainei tot ajutorul militar pe care îl poate oferi, inclusiv din propriile rezerve (n.r. de armament ale armatei germane)", a conchis Melnik.

Germania, criticată de Ucraina pentru livrările sale limitate de arme, anunţa în urmă cu aproximativ o lună de zile, că va trimite un sistem de apărare aeriană cu rază medie de acțiune de tip IRIS-T pe care Forţele Armate Ucrainene să-l folosească la protejarea spaţiului aerian ucrainean. Astfel, dacă informaţiile ambasadorul Ucrainei în Germania sunt exacte, Forţele Armate Ucrainene ar urma să opereze în viitor 11 sisteme germane de tip IRIS-T.

Anterior, la începutul lunii iunie, Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei, a declarat că va dura luni de zile până când sistemele germane de apărare aeriană vor ajunge în Ucraina.

Berbok a explicat de ce durează atât de mult transferul sistemelor IRIS-T SLM, precizând că acestea vor fi furnizate de Diehl Defence (compania producătoare) direct Ucrainei și nu din depozitele Bundeswehr (armata germană), aşa cum a fost în cazul altor arme trimise forţelor armate ucrainene.

Sistemul IRIS-T SLM are o rază de acțiune de 40 de kilometri și poate doborât ţinte care zboară la o înălțime de până la 20 de kilometri. Lansatoarele de rachete de tip IRIS-T pot fi instalate pe platforme cu șasiu pe roți (MAN 8 × 8) sau pe șenile (vehicul BvS10) și să conțină 4 sau 8 containere cu rachete.

Cu ajutorul lui IRIS-T SLM, ucrainenii vor putea doborî avioane de luptă, elicoptere, rachete de croazieră şi drone.

Marți, 21 iunie, guvernul german a publicat o listă de arme pe care se pregătește să le trimită în Ucraina. Aceasta include 30 de sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard, sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM și transportoare blindate M113.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel