Rusia anunță că studiază arme occidentale capturate în Ucraina iar „mitul Javelin și HIMARS” s-a spulberat

Războiul din Ucraina, privit dinspre Federația Rusă, e total diferit față de desfășurarea conflictului cunoscută în Occident. Federația Rusă, prin vocea ministrului Serghei Șoigu, nu doar că a reiterat „capturarea de armament occidental”, dar a ironizat sistemele SUA pe care le consideră ... inutile.

Ministrul Serghei Șoigu spune că sistemele occidentale nu au schimbat cu nimic ecuația în Ucraina, fapt pentru care mitul armelor occidentale superioare s-a prăbușit. Mai mult, Șoigu precizează că în baza armamentului capturat, Moscova lucrează la sisteme și mai performante. Ministrul Șoigu nu dă niciun exemplu de arme capturate, dar ironizează sistemele HIMARS.

Pe de altă parte e fără putință de tăgadă că numeroasele sisteme de armament trimise de aliați în Ucraina, au blocat ofensiva rusă care în acest moment se concentrează pe consolidarea zonelor cucerite din Donbas.

În cadrul unei Conferințe privind securitatea internațională, Serghei Șoigu, citat de agenția rusă Tass, a afirmat că „mitul superiorității armamentului occidental s-a sfârșit”.

„Studiem cu mare atenție armamentul occidental capturat și ținem cont de caracteristicile și calitățile specifice a acest arme pentru a îmbunătăți metodele în care desfășurăm operațiunile de luptă și a crește eficacitatea armelor rusești”, a mai precizat Șoigu care nu a făcut referire la vreun tip de armament capturat.

Trebuie precizat că în pofida faptului că s-au lăudat oficial cu distrugerea a nu mai puțin de 6 sisteme HIMARS și capturarea a două obuziere franceze CAESAR, precum și a unui obuzier PzH 2000, rușii au prezentat recent într-o expoziție câteva sisteme portabile capturate, precum Javelin, NLAW, Piorun sau Carl Gustaf. 

CITEȘTE ȘI: După „distrugerea” HIMARS și „capturarea” a două CAESAR, rușii au prezentat triumfător trofeele: Un Javelin și două mitraliere sovietice

 

Rusia ironizează sistemele HIMARS

 

În ciuda faptului că HIMARS lovesc cu precizie obiective militare ale trupelor ruse de ocupație, Serghei Șoigu nu e impresionat de „super armele” Occidentului.

El precizează că așa-zisa operațiune militară specială împotriva Ucrainei a spulberat mitul armelor occidentale și, în același itmp, armele rusești și-au demonstrat capacitățile.

„Inițial era vorba despre furnizarea de sisteme antitanc Javelin și câteva drone minune. Recent am văzut lansatoare de rachete multiple de tip HIMARS și obuziere cu rază lungă de acțiune care au fost promovate intens pe post de super arme de către occidentali. Însă aceste arme nu au avut niciun efect asupra situației din teren”, afirmă Șoigu, care nu menționează nimic despre pierderile mari ale Federației Ruse, atât în ceea ce privește tehnica militară cât și în ceea ce privește numărul soldaților, dar nici faptul că avansul ocupantului rus e blocat.

CITEȘTE ȘI: Armata ucraineană ar fi lovit sediul mercenarilor Wagner din Popasna. Locaţia a fost dezvăluită în urmă cu o săptămână de un corespondent rus de război

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel