Compania Raytheon nu poate produce sisteme Stinger suficient de rapid pentru a acoperi nevoile Ucrainei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: US Army
Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: US Army

Datorită lipsurilor cu care se confruntă în materie de componente, compania americană Raytheon Technologies nu poate produce rapid măi multe sisteme portabile de rachete antiaeriene Stinger, a declarat CEO-ul companiei. Acest subiect este dezbătut în contextul în care Stinger este unul dintre cele mai utilizate sisteme de apărare antiaeriană portabile de către Ucraina. 

În ultimele două luni, Statele Unite au trimis peste 1.400 de rachete antiaeriene Stinger în Ucraina, dar din lipsă de componente compania Raytheon Technologies este obligată să reproiecteze o parte dintre acestea pentru a putea continua procesul de producție, a declarat ieri directorul general al Raytheon, Greg Hayes.

CEO-ul Raytheon a precizat că în prezent compania pe care o conduce produce sisteme Stinger pentru un client internațional, fără a spune în clar numele acestuia. Cu toate acestea, Hayes a spus că Raytheon Technologies dispune de un stoc foarte limitat de materiale necesare pentru susţinerea procesului de producție a sistemelor Stinger.

Compania, a spus el, a lucrat cu Departamentul Apărării (DoD) „în ultimele două săptămâni” pentru a rezolva această problemă.

Dar, cea mai mare problemă pentru compania Raytheon este reprezentată de faptul că Departamentul Apărării al SUA nu a mai cumpărat un Stinger de aproximativ 18 ani, iar unele dintre componente care erau folosite la fabricarea acestor sisteme nu mai sunt disponibile în acest moment.

Astfel, după cum precizează şi Greg Hayes, compania Raytheon va trebui să reproiecteze acum o parte din componentele electronice.

La aceste probleme se adaugă şi faptul că Stinger este în mare parte un produs fabricat manual, în timp ce o mare parte din forța de muncă a companiei Raytheon este instruită pentru proiectarea şi construirea de sisteme mai avansate, cum ar fi rachetele de croazieră Tomahawk sau racheta aer-aer AIM-120 AMRAAM, potrivit Breaking Defense .

Până acum, numai SUA au furnizat 1.400 de sisteme Stinger și 5.500 de sisteme Javelin Ucrainei, potrivit Pentagonului. 

În luna martie, Doug Bush, secretarul adjunct al departamentului de achiziții și tehnică militară al U.S. Army preciza că Statele Unite ale Americii iau în calcul accelerarea producției de sisteme antitanc de tip Javelin, ca urmare a transferul acestora către Ucraina, stat care se confruntă cu o agresiune militară fără precedent din partea forțelor armate ale Federației Ruse.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel