Cel mai bun spion cibernetic avertizează împotriva dependenței de inteligență artificială

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Mike Burgess
Mike Burgess

Cel mai bun spion cibernetic din Australia declară că lumea trebuie să se gândească mai mult la riscurile create de dependența prea mare de inteligență artificială, astfel încât oamenii să nu "dormă"  bazându-se pe dependența faţă de mașinile pe care nu le înțeleg.

Într-un discurs public, Mike Burgess, directorul general al Direcției Australian Signals, a declarat, de asemenea, că agențiile de intelligence din întreaga lume - inclusiv a sa - utilizează tot mai mult inteligența artificială(AI) pentru a-și desfășura activitățile sub acoperire, potrivit The Sydney Morning Herald.

"Este adevărat că lumea cuprinde inteligența artificială, dar trebuie să îmbrățișăm acest lucru cu ochii larg deschiși. Nu ar trebui să ne avântam în acest lucru, unde ne aflăm brusc satisfăcuţi, deoarece este un spaţiu controlat de software și foarte puțini oameni înțeleg cum funcționează ", a spus Burgess într-o conferință privind inteligența artificială, găzduită de Institutul de Politici Strategice Australiene.

Mike Burgess este de părere că omenirea ar trebui să fie foarte atentă şi respinsabilă în momentul în care va hotărâ că anumite funcţii şi decizii ale omului pot fi luat de masini cu inteligenţă artificială

"Cât din lumea noastră va fi externalizată AI ? Cât de mult din puterea creierului și de luare a deciziilor vom fi dispuşi să cedăm. Este minunat ... pentru productivitate, economie și societate, dar cu aceleași avantaje mari vin și riscuri serioase care necesită o gândire serioasă ... și nu cred că am făcut destul de mult până acum ", a mai spus Mike Burgess.

Inteligența artificială (AI) permite mașinilor sau software-urilor să învețe din experiență, să se adapteze la noile schimbări și să îndeplinească sarcini umane. Folosind aceste tehnologii, computerele pot fi instruite pentru a îndeplini sarcini specifice prin procesarea unor cantități mari de date și recunoașterea modelelor în date.

Termenul de inteligență artificială a fost inventat în 1956, dar AI a devenit mai popular astăzi datorită volumului de date tot mai mare, algoritmi avansați și îmbunătățiţi în ceea ce privește puterea de calcul și stocarea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel