Bastimente româneşti, la cel mai mare exerciţiu pe patru mări

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Două bastimente româneşti participă la cel mai mare exerciţiu organizat de flota turcă pe patru mări.

Două bastimente româneşti din structura flotei maritime participă, săptămâna aceasta, la manevre pe mare, în compania a două nave militare turceşti, în cadrul aplicaţiei Mavi Vatan19, cel mai mare exerciţiu întrunit, organizat de către Forţele Navale Turce în Marea Neagră, Marmara, Mediterană şi Egee, informează Statului Major al Forţelor Navale (SMFN) într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Corveta Contraamiral Eustaţiu Sebastian (264) şi Dragorul Maritim Locotenent Dimitrie Nicolescu (DM-29) vor evolua vineri, 8 martie, în apele teritoriale şi internaţionale ale Mării Negre, în cadrul unor secvenţe ale Exerciţiului Mavi Vatan19, cea mai mare aplicaţie navală cu categorii de forţe întrunite, la care participă 96 de nave şi şapte submarine.

În cadrul secvenţelor din Marea Neagră, echipajele româneşti ale Corvetei Contraamiral Eustaţiu Sebastian (264) şi Dragorului Maritim Locotenent Dimitrie Nicolescu (DM-29) vor desfăşura exerciţii de descurajare a ameninţărilor asimetrice, în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale, alături de fregata TGC Yildirim (F-243) şi vânătorul de mine TCG Erdek (P-348), ale marinei turce.

Activitatea, desfăşurată de către marinarii militari români şi turci, se înscrie în prevederile parteneriatului strategic încheiat între România şi Republica Turcia, în anul 2011, şi contribuie la dezvoltarea posibilităţilor prin care este asigurată stabilitatea şi securitatea în regiunea Mării Negre. Ca parte a Europei şi punte către Asia Centrală şi Afganistan, zona Mării Negre este importantă pentru stabilitatea Alianţei Nord-Atlantice şi a celor trei state membre NATO din această zonă, Bulgaria, România şi Turcia, deoarece istoria recentă a demonstrat că integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, Georgiei şi a Republicii Moldova, trei state din regiune, care nu sunt membre NATO, au fost încălcate de către Federaţia Rusă, susţine sursa citată.

'Acţiunile bilaterale de instruire, la care participă militarii din Forţele Navale Române, fac parte din setul de măsuri de descurajare a ameninţărilor şi riscurilor la adresa securităţii statelor NATO, adoptat la Summit-ul de la Bruxelles din anul 2018', se mai arată în comunicatul de presă al SMFN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel