Afganistan: Trupele americane au părăsit baza aeriană Bagram

S.I. Catalin |
Data publicării:

Toate trupele americane, dar și cele ale altor state membre NATO au părăsit baza aeriană Bagram, de lângă Kabul, a anunţat vineri un responsabil american din domeniul apărării, afirmând că retragerea tuturor forţelor străine prezente în Afganistan este iminentă, potrivit AFP şi Reuters.

'Toate forţele coaliţiei au părăsit Bagram', a declarat - potrivit AFP - oficialul american, sub rezerva anonimatului, fără să specifice momentul precis al retragerii din această bază, situată la 50 kilometri nord de Kabul.

Nu a fost comunicată nici data la care această facilitate va fi oficial restituită armatei afgane. În schimb, Reuters menţionează că Bagram, una dintre cele mai mari baze militare din Afganistan, a fost evacuată vineri.

După o prezenţă de 20 de ani, NATO a anunţat la 29 aprilie începerea retragerii trupelor sale, deschizând calea unei perioade de imensă incertitudine pentru Afganistan, unde violenţele continuă.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a stabilit ca termen limită pentru încheierea retragerii americane din Afganistan data de 11 septembrie, când se împlinesc 20 de ani de la atentatele ce au determinat Washingtonul să răstoarne regimul talibanilor care îi adăpostea pe jihadiştii Al Qaida, reţeaua teroristă internaţională care îşi asumase responsabilitatea pentru atacurile de la New York şi Washington.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel