USS Zumwalt s-a întors în SUA după o demonstrație de forță în fața Chinei. Pentru cel mai scump distrugător construit vreodată urmează integrarea hipersonică

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Zumwalt
USS Zumwalt

Distrugătorul stealth USS Zumwalt s-a întors în Statele Unite ale Americii după trei luni de operațiuni militare în Pacific, unde a efectuat o serie de exerciții cu aliații americani, care au ca obiectiv contracararea Chinei în regiune.

USS Zumwalt, cel mai scump și mai modern distrugător construit vreodată, a plecat din portul său de bază din San Diego pe data de 1 august și s-a întors în State pe 10 noiembrie. 

Citat de Denfese News, comandantul navei, căpitanul Amy McInnis, a subliniat importanța acestei prime misiuni a USS Zumwalt, chiar dacă principala sa caracteristică încă nu e operațională: Integrarea rachetelor hipersonice.

USS Zumwalt  a efectuat în Pacific misiuni de antrenament cu bombardiere americane B-1 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, precum și cu un distrugător japonez. 

Distrugătorul USS Zumwalt a fost integrat în cadrul exercițiului în Flota a 7 americană, cu sediul la Yokosuka, Japonia, care operează în zona pacifică.

Misiune, în care USS Zumwalt și-a testat capacitățile de luptă, a fost un succes.

Deplasarea din San Diego până la Yokosuka, în Pacificul de Vest, a fost prima misiune importantă pe care Zumwalt a întreprins-o până acum.

Urmează în 2025 „cireașa de pe tort”: Integrarea capacităților hipersonice pe USS Zumwalt.

 

Despre Zumwalt, cel mai scump și mai modern distrugător construit vreodată

 

2. Distrugăto... (uss-zumwalt_32410500.jpg)

Distrugătorul american stealth USS Zumwalt, surprins în momentul în care a ajuns în San Diego. Sursă foto: Petty Officer 1st Class Melissa Russell via. DVIDSHub.net

SUA dețin deja două distrugătoare stealth din clasa Zumwalt. E vorba despre USS Zumwalt și USS Michael Monsoor. În total vor fi construite trei astfel de nave de război. 

USS Michael Monsoor este al doilea distrugător al clasei, după USS Zumwalt, primul distrugător, care poartă și numele clasei, acesta fiind totodată și cel mai scump distrugător construit vreodată.

Distrugătoarele vor fi dotate inclusiv cu arme hipersonice.

Inițial integrarea sistemelor hipersonice pe navele din clasa Zumwalt e estimată jurul anului 2025.

Distrugătoarele dispun de tehnologie stealth, senzori avansați și un nou sistem de propulsie. Pot opera drone și elicoptere și vor fi integrate și în programul hipersonic al Statelor Unite ale Americii.

Însă până la integrarea armelor hipersonice, distrugătoarele din această clasă dispun de cele mai avansate sisteme de rachete ghidate. 

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Costul unei astfel de nave din clasa Zumwalt e estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

Deși e cu 40% mai mare decât un distrugător clasic, unghiurile ascuțite ale distrugătoarelor din clasa Zumwalt și suprafața lor netedă le ajută să fie de 50 de ori mai greu de detectat pe radar decât distrugătoarele precedente americane. Spre exemplu, semnătura lor radar e echivalentă cu cea a unei mici bărci de pescuit. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel