Ucraina a săpat 400 de kilometri de șanțuri antitanc la granița cu Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile ucrainene au construit aproximativ 400 km de tranșee antitanc la granița cu Rusia ca parte a așa-numitului proiect ''Wall''. Acesta informaţie a fost furnizată miercuri de șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei, Serghei Deineko.

Într-un interviu pentru publicaţia RBC-Ucraina – cu titlul: Teoretic, trupele rusești mai pot lansa o invazie din Crimeea – șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei, Serghei Deineko, a declarat că la frontiera cu Rusia au fost realizaţi 400 de km de tranșee antitanc.

RBC-Ucraina: Potrivit Statului Major General, țara agresoare (Rusia n.a) a desfăşurat aproape 100.000 de soldați la frontieră. În schimb, ministrul rus al Apărării susține că retragerea acestor trupe de la frontierele Ucrainei a început deja. Puteți confirma aceste informații? Sau, dimpotrivă, acestea rămân acolo?

,,Întreaga țară, într-adevăr, luna trecută a urmărit cu mare atenție procesul de deplasare a unităților militare ale Forțelor Armate Ruse în imediata vecinătate a frontierelor noastre, precum și în Crimeea ocupată temporar şi în regiunile ocupate Donetsk și Luhansk. După declarația ministrului rus al apărării că din 23 aprilie vor începe retragerea trupelor, într-adevăr, serviciile noastre de informații observă că acest proces este parțial început. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune că toate trupele vor fi retrase. Vom monitoriza acest proces foarte atent și, desigur, vom informa publicul’’, a precizat Deineko.

Printre multe altele, Serghei Deineko a fost întrebat în ce stadiu se află proiectul ’’Wall’’ la care autorităţile ucrainene lucrează de aproape 6 ani. 

Șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei a declarat că guvernul ucrainean continuă lucrările de fortificare a secțiunilor de frontieră ale Ucrainei cu Rusia. În același timp, Deineko a spus că proiectul nu trebuie denumit „Zidul”, relatează RBC-Ucraina.

„Nu există un astfel de proiect ’’Zidul”. Numele a rămas unul colocvial. Din păcate, oamenii asociază proiectul ’’Zidul” doar cu lucruri negative ", a spus Deineko.

Acesta a precizat că la frontiera cu Rusia, nu exista un ’’zid’’, un fel de sarcofag – aşa cu îşi imaginează unii – care sare să protejeze Ucraina de rachetele şi tancurile Rusiei, ci autorităţile ucrainene intenţionează să întărească controlul la frontiera săpând șanțuri antitanc, amenajând puncte de frontieră şi completând toate acestea cu un sistem de supraveghere video care asigură monitorizarea 24/7 a frontierei de stat.

Serghei Deineko, a declarat că la frontiera cu Rusia au fost realizaţi 400 de km de tranșee antitanc, 70 de km au sârmă ghimpată şi pe alţi 100 km a fost ridicat un gard metalic.

Potrivit acestuia, costul inițial al proiectului a fost de aproximativ 4 miliarde de grivne (aproximativ 143 milioane de dolari), apoi redus la 2,5 miliarde de grivne (aproximativ 90 de milioane de dolari). 

„Până în prezent s-au cheltuit 2 miliarde de grivne. Pentru acest an sunt planificate 338 de milioane de grivne (aproximativ 12 milioane de dolari) ”, a informat șeful Serviciului de Stat pentru Paza frontierei Ucrainei.

Proiectul ’’Wall’’ a fost iniţiat de fostul prim-ministru ucrainean Arseni Iațeniuk în 2014 ca o linie de fortificații de de 2.000 de kilometri, la graniţa Ucrainei cu Rusia. Era de aşteptat, la momentul respectiv, că lucrările să fie finalizate în șase luni, dar termenele au fost prelungite mai întâi până în 2018, apoi până în 2021 și apoi până în 2025.

Proiectul ’’Wall’’ a fost ulterior redenumit în  ’’Proiectul European Rampart’’ şi este în construcție din 2014, după începerea agresiunii rusești împotriva Ucrainei. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel