Ucraina cere SUA sisteme anti-aeriene C-RAM pentru doborârea dronelor iraniene. Aviația și sistemele antitanc - soluții de avarie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina a cerut Statelor Unite sisteme de apărare antiaeriană C-RAM pentru a combate dronele de fabricație iraniană, relatează ABC News cu referire la o scrisoare a șefului Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk, către Congresul SUA.

Președintele Radei (Parlamentul ucrainean), Ruslan Stefanciuk, a făcut apel la membrii Congresului SUA pentru a ajuta Ucraina să obțină echipament suplimentar de apărare aeriană pentru a lupta împotriva dronelor kamikaze iraniene.

Potrivit ABCNews, Stefanciuk cere SUA să furnizeze Ucrainei sisteme C-RAM pentru a proteja „facilități importante, în special centralele electrice”.

C-RAM-urile au radar încorporat pentru a urmări amenințările care apar și un tun cu tragere rapidă pentru a le distruge.

NATO susține că sistemele sunt capabile să tragă 4.500 de cartușe pe minut.

 

Rachete cu rază mai lungă de acțiune

 

În scrisoare, Stefanciuk le cere, de asemenea, oficialilor americani să determine administrația Biden să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acțiune, astfel încât armata ucraineană să poată distruge ținte precum „de la dronele iraniene care se află depozitate mult în spatele liniilor”, pe teritoriul ocupat de Rusia”.

Foto: Sistemul de apărare antiaeriană - NASAMS

Un oficial ucrainean a declarat pentru ABC News, sub acoperirea anonimatului, că guvernul ucrainean a făcut și o cerere oficială administrației Biden cu privire la sistemele C-RAM, întrucât Forțele Armate ucrainene nu au destule mijloace pentru a distruge dronele iraniene.

El a adăugat că Forțele Armate recurg uneori la arme antitanc pentru a contracara această amenințare. De asemenea, potrivit acestuia, avioanele de luptă ucrainene urmăresc drone iraniene, iar în unele cazuri aviația este folosită pentru a le distruge.

O sursă din guvernul ucrainean a menționat că Kievul negociază cu toți partenerii săi pentru a crea un sistem de apărare aeriană atotcuprinzător, pentru toată Ucraina.

„Nu vorbim despre mai multe sisteme lângă linia frontului. Dacă avem acest ( sistem complex de apărare aeriană – n.red.), acest război se poate termina mai devreme, iar acest lucru este în interesul nostru”, a adăugat oficialul.

Totuși, oficialii americani ezită să furnizeze unele sisteme antiaeriene complexe și declară că sprijinul SUA este „axat pe echipamente care sunt relevante pentru lupta actuală”.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Rusia a primit sute de drone de luptă din Iran și folosește trei tipuri de drone iraniene împotriva Ucrainei : Mohajer-6, Shahed-129 și Shahed-191. Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Moscova a comandat un total de 2.400 de drone de acest tip de la Teheran.

Ucrainei a anunțat că sistemele avansate de apărare aeriană NASAMS au sosit în Ucraina pentru a contracara rachetele rusești. Un oficial american de rang înalt a confirmat că două sisteme au fost livrate Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel