Turcia amână a doua livrare a S-400. Producția în comun cu Rusia, motivul amânării

Tudor Curtifan / 04 noi 2019 / 14:57
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Șeful Directoratului Industriei de Apărare din Turcia, Ismail Demir, a informat luni că cea de-a doua livrare a sistemelor de apărare antibalistice S-400, din partea Rusiei, ar putea fi amânată pe fondul negocierilor privind transferul de tehnologie și producția comună, relatează agenția Reuters.

Oficialul turc a informat că transferul de echipamente ar putea fi amânat pentru anul următor, întrucât cea de-a doua serie de sisteme necesită transferul de tehnologie și producția în comun a acestora. „Plănuim un termen pentru anul viitor. Contrar primei serii, (de data aceasta, n. red.) este o producție comună și un transfer de tehnologie aici. Este dincolo de 'hai să le cumpărăm repede și să le instalăm' ca la primul sistem", a declarat Ismail Demir pentru postul local de știri NTV, citat de Mediafax.

 

Turcia și Rusia, producție în comun a sistemlor S-400

 

Achiziționarea de sisteme antibalistice S-400 de către Turcia, aliată NATO, de la vecinii ruși a declanșat tensiuni la nivelul relațiilor dintre Ankara și Washington, întrucât liderii americani consideră acest demers o amenințare la adresa capacității de apărare a alianței nord-atlantice și a sistemului de avioane de luptă Lockheed Martin F-35, realizat de aceasta.

În pofida avertismentelor și a amenințărilor cu impunerea de sancțiuni transmise de Washington, Turcia a primit primul lot de echipamente în iulie. Autoritățile ameicane au răspuns în consecință, înlăturând Turcia din cadrul progamului F-35, în care aceasta avea rol de producător și cumpărător.

„Conceptul producției comune poate muta termenul. Avem câteva vulnerabilități legate de localizarea producției aici. Munca tehnică continuă", a adăugat Ismail Demir.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy