Takuba Task Force din Europa va fi dislocată în Sahel în această vară

Eduard Pascu |
Data publicării:

Belgia, Danemarca, Estonia, Olanda și Portugalia și-au angajat trupele într-o nouă misiune a forțelor speciale sub comanda Franței în regiunea Sahel, numită Task Force Takuba, a anunțat Ministerul Apărării din Franța după o întâlnire a miniștrilor apărării care a avut loc pe 27 martie, se arată în comunicatul de presă.

„Grupul de lucru Takuba ar trebui să-și atingă capacitatea operațională în vara anului 2020 și efectivul complet la începutul anului 2021”, arată ministerul francez într-un comunicat. „Grupul de lucru Takuba va putea, prin structura sa, să acționeze rapid și să se adapteze la evoluția amenințării reprezentate de grupările teroriste. Acesta va juca un rol cheie în sprijinul forțelor armate locale", se mai arată în comunicat.

"Situația umanitară se deteriorează treptat și ea. Mulți rezidenți au fost nevoiți să fugă din casele lor și să se mute în altă parte din cauza amenințării teroriste. Atacurile grupurilor armate organizate care desfășoară activități teroriste au revendicat deja viața multor civili, precum și a forțelor naționale și internaționale. Această situație este costisitoare în suferințele umane. De asemenea, subliniază necesitatea de a garanta respectarea drepturilor omului și a dreptului umanitar internațional în regiune", se precizează în comunicat.

 

Trupele speciale vor avea autonomie în luarea deciziilor

 

Forța va consta în principal din trupe speciale europene susținute de activele locale. Va fi sub comanda misiunii regionale de contrainsurgență a operațiunii „Barkhane” a Franței, dar va avea un nivel ridicat de autonomie în luarea deciziilor. Acesta va lucra îndeaproape cu forța comună a Sahel G5 care este formată din batalioane din Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania și Niger.

"O abordare integrată robustă este necesară pentru a inversa tendințele negative actuale și pentru a aborda cauzele principale ale instabilității în Mali și regiunea Sahel. Consolidarea securității creează condițiile necesare dezvoltării Mali, îmbunătățirea guvernării și respectarea statului de drept, care sunt, la rândul lor, necesare pentru obținerea unei păci durabile. Este esențial ca guvernele, societatea civilă și populația locală să preia proprietatea acestor eforturi și să le conducă împreună. Oprirea influenței grupurilor armate organizate care desfășoară activități teroriste pe teren pentru a sprijini eficient eforturile partenerilor Sahel este, de asemenea, crucială pentru Europa", se mai arată în document.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel